Digidexo.com

Hvordan behandle gastrinomer

Hvordan behandle gastrinomer


Gastrinomer er tumorer som oppstår i bukspyttkjertelen eller begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen). De ofte har symptomer identiske med magesår, men kan være kreft. Faktisk er mesteparten av gastrinomer er kreft og må behandles eller fjernes. Spesiell oppmerksomhet må rettes mot denne tilstanden fordi gastrinomer opprinnelse i bukspyttkjertelen eller tolvfingertarmen kan spre seg til leveren og forårsake intense smerter i mageområdet. Det finnes en rekke måter å behandle gastrinomer.

Bruksanvisning

Unn gastrinomer

Betrakt en medisin, for eksempel en protonpumpeinhibitor, som hemmer mengden av mavesyre fremstilt i ett system.

Se i kirurgi for å fjerne gastrinomer, spesielt siden mange av dem kan være ondartet, enten de er sporadisk eller et resultat av den nedarvede MEN-1 syndrom.

Prøv å ta H-2-reseptorantagonister. Disse legemidlene reduserer utskillelsen av magesyre, forbedre den generelle symptomer og lette tilheling av sår.

Prøv å ta syrenøytraliserende for å lindre magesmerter og andre symptomer. Husk imidlertid at antacida er ikke nødvendigvis langvarig i relieff.

Husk å behandle pasienten, ikke bare sykdommen. Pasienter trenger emosjonell og åndelig støtte til å takle behandling av gastrinomer.

6. finne ut om enucleation, en prosedyre som brukes for å fjerne små tumorer (mindre enn 1 cm) fra pankreas overflate.

Tips og advarsler

  • Gastrinomer er vanligvis forbundet med Zollinger-Ellison syndrom (ZES). Finn mer informasjon om ZES på WebMD (se Ressurser nedenfor).
  • Tidlige stadier av gastrinoma er vanligvis preget av magesår. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, symptomene blir mer alvorlig og er mindre mottakelig for tradisjonell sår terapi.
  • Vurdere å søke etter støttegrupper for folk coping med gastrinomer. Denne tilstanden kan være å prøve fysisk og psykisk.
  • Medikamentell behandling av gastrinomer kurere symptomene og kirurgi noen ganger kurere sykdommen. Imidlertid kan kirurgi ikke stoppe spredningen av ondartede svulster.
  • Ondartede gastrinomer har en tendens til å vokse langsomt, og de er ofte funnet i leveren og lymfeknuter. Denne spredningen er mye vanligere enn spredningen av gastrinomer i bukspyttkjertelen eller tolvfingertarmen (begynnelsen av tynntarmen).
  • De samme behandlinger fungerer ikke for alle med gastrinomer. Pasienter variere i type og graden av deres tilstand, slik at behandlinger bør være individuelt basert.
  • Fordelene med kirurgisk fjerning av gastrinomer fortsatt diskuteres hos pasienter med Zollinger-Ellison syndrom (ZES) eller multippel endokrin neoplasi (MEN-1) syndrom.