Digidexo.com

Informasjon om perimenopause

Perimenopause skjer i årene før overgangsalderen. Tidsrammen der du vil oppleve symptomer vil variere, så vil symptomene og behandlinger. Uregelmessige menstruasjonssykluser er en vanlig indikasjon på perimenopause. Du vil også oppleve endringer i sexlivet ditt liv og din følelsesmessige tilstand. Til slutt kan du forebygge eller lindre symptomene dine bevæpnet med denne nyttig informasjon.

Definisjon

Perimenopause skjer før overgangsalderen, når eggstokkene ikke lenger produserer egg. Det inkluderer årene som fører til menopause. I løpet av denne tiden kroppen din gjør mindre hormoner, inkludert østrogen og progesteron. Din evne til å reprodusere er også redusert. Reduksjonen av hormoner og reproduktiv evne oppstår på grunn av den varierende nivåer av hormoner. Du kan begynne å oppleve symptomer på perimenopause så tidlig som 35 år gammel.

Symptomer

Det finnes ulike symptomer på perimenopause. Hvis du har nattesvette eller hetetokter og menstruasjons endringer eller vaginal tørrhet, kan du bli opplever perimenopause. Depresjon, kan humørsvingninger eller problemer med å huske ting være indikasjon på perimenopause. Smerter under sex eller mangel på ønske om sex er symptomer på perimenopause også. Du kan selv opplever urininkontinens, urin haster eller en økning i urinveisinfeksjoner, som er andre symptomer på perimenopause.

Varighet

Perimenopause begynner vanligvis i førtiårene, men det kan begynne i trettiårene. Perimenopause varer vanligvis et gjennomsnitt på fire år. Men du kan oppleve symptomer for bare noen få måneder eller til og med opp til 10 år. Slutten av perimenopause er angitt med en akselerasjon i nedgangen av østrogen. På dette punktet vil du vanligvis begynner å oppleve symptomer på overgangsalder. Dessverre er det ingen testing for å fastslå hvor lenge perimenopause vil vare for deg.

Diagnose

Dine symptomer indikerer ofte til legen din at du har begynt perimenopause. Journalføring symptomene dine kan gi deg en mer organisert innsamling av informasjon for legen din å vurdere. Det finnes også blodprøver som kan sjekke hormonnivåer. Legen vil vanligvis fullføre flere av disse testene til forskjellige tider, slik at opplysningene ikke vil være unøyaktig på grunn av hormonsvingninger.

Behandling

Det finnes måter å finne lindring fra perimenopause symptomer. Lav dose prevensjon kan være foreskrevet for å lindre nattesvette og hetetokter. Hvis du er en røyker, kan slutte også gi lindring av symptomer. Hvis du opplever smerter under sex, kan en vaginal smøremiddel gi lindring. Forbedre din livsstil, med trening, redusert alkoholinntak, og oppnå en sunn vekt kan alle redusere perimenopause symptomer. En terapeut kan hjelpe med ditt ønske om sex. Hvis du opplever alvorlige humørsvingninger, kan antidepressiva være inkludert i behandlingsplanen. Du bør regelmessig kommunisere med legen din slik at de kan hjelpe til med forvaltningen av dine symptomer.