Digidexo.com

Er Soy Bad for gikt lider?

Er Soy Bad for gikt lider?


Urinsyregikt er en tilstand karakterisert ved opphopning av urinsyre i kroppen. Urinsyre er en av flere nitrogenholdige avfallsprodukter som dannes fra nedbrytningen av nukleinsyrer og proteiner. Selv om soya er en type protein, viser nyere forskning at dens sammenbrudd ikke fører til en betydelig økning i urinsyrenivå i plasma reduserer risikoen for gikt utvikling.

Utvikling

Overskudd av urinsyre som følge av proteinnedbrytning som ikke er filtrert av nyrene krystalliseres i blodet. Disse krystaller blir deretter avsatt rundt leddene som resulterer i skarpe artrittisk smerte forbundet med gikt.

Årsaker

Økte nivåer av urinsyre i blodet produktet fra overflødig proteininntak. Men forskjellige proteinkilder har en varierende grad av innvirkning på urinsyre hjelp formasjon.

Kilder til Soya

Soya er en type protein som finnes i legume grønnsaker som soyabønner. University of Virginia Health System nettside sier at det kan finnes i mange vanlige matvarer som brød, frokostblandinger, supper og fruktdrikker.

Soya er Impact

Ifølge en 12-årig studie publisert i New England Journal of Medicine av Hyon et al., Gjorde protein inntak fra grønnsaker som soyabønner ikke resultere i en økning risikoen for gikt utvikling.

Soya Intake

Selv om soya ikke ut til å øke risikoen for utvikling av gikt, er moderat forbruk fortsatt anbefalt av Mayo Clinic å kontrollere og forebygge eller tilstanden.