Digidexo.com

Magnesium glycerofosfat bivirkninger

Magnesium glycerofosfat bivirkninger


Magnesium glycerofosfat er et kosttilskudd tatt av de med lave nivåer av magnesium. Sunne nivåer av dette mineralet hjelpe riktig fordøyelse og er avgjørende for god ernæring, sterke bein og nerve funksjon. Daglige doser mindre enn 350 mg magnesium er generelt ansett for å være trygt for voksne; imidlertid kan større mengder av magnesium forårsake alvorlige bivirkninger når det tas i kombinasjon med visse medisiner eller ved de med visse forhold.

Antibiotika

Inntak av magnesium sammen med visse antibiotika kan påvirke kroppens evne til å absorbere medikament og redusere effektiviteten av behandlingen. Antibiotika er kjent for å ha nedsatt potens når den kombineres med magnesium kosttilskudd inneholder tetracyklin og kinolonantibiotika som ofte brukes til å behandle luftveier, bihuler og urinveisinfeksjoner. Injeksjoner av aminoglykosid, et antibiotikum som brukes til å behandle alvorlige bakterieinfeksjoner, kan også påvirke muskelfunksjonen og føre til muskelrykninger, kramper og selv beslag da tatt med magnesium.

Bisfosfonater

Noen pasienter som lider av osteoporose og lignende sykdommer får et medikament som heter "bisfosfonater" for å hindre tap av beinmasse. WebMD anbefaler at ofte foreskrevet bisfosfonater som alendronat (Fosamax), etidronate (Didronel) og risedronate (Actonel) tas minst to timer før magnesium for å sikre riktig absorpsjon av medisinen.

Muskelavslappende

Tar muskelavslappende sammen med magnesium kan øke skadevirkninger forbundet med muskel relaxers som uskarpt syn, ørhet, døsighet og svimmelhet.

Vann piller

Fordøye vann piller som amilorid (Midamor), spironolakton (Aldactone) og triamteren (Dyrenium) kan øke magnesium til farlige nivåer da tatt med magnesium kosttilskudd som magnesium glycerophosphate.

High Blood Pressure

Magnesium kan redusere blodtrykket til et unormalt lavt nivå når det tas med høyt blodtrykk medisiner som nifedipin (Adalat, Procardia), diltiazem (Cardizem), amlodipin (Norvasc) og andre.

Nyreproblemer

Personer som lider av nyresykdom eller nyresvikt bør ikke ta magnesium glycerophosphate eller andre magnesium tilskudd. Magnesium er ikke filtrert riktig av ødelagte nyrer, og ta ekstra mengder av mineralet kan øke magnesium til skadelige nivåer.

Hjerteblokk

Hjerteblokk er en kardiovaskulær tilstand som påvirker hjerterytmen og oppstår når det elektriske signalet mellom de øverste og nederste hjertekamrene er svekket. Store doser av magnesium bør ikke gis til personer diagnostisert med hjerteblokk som det kan forårsake alvorlige muskelsvakhet og forverre tilstanden.