Digidexo.com

Hvordan eliminere østrogen dominans

Østrogen dominans er definert som en overskytende mengde av hormonet østrogen i forhold til hormonet progesteron. Det kan begynne i slutten av 30-årene eller begynnelsen av 40-årene som kroppen går inn i peri-menopause, en overgangsfase som oppstår før overgangsalder. Den kroppen gjennomgår mange endringer og hormonelle ubalanser oppstår. Dette kan føre til mange ubehagelige fysiske og følelsesmessige symptomer. Dr. Christiane Northrup, en lege og publisert forfatter med fokus på kvinners helse, tilbyr flere forslag om hvordan å bryte østrogen dominans og gjenopprette en hormonell balanse.

Hvordan eliminere østrogen dominans

•  Ta en daglig multivitamin-og mineraltilskudd. Tilstrekkelige mengder av alle disse viktige næringsstoffene kan positivt påvirke hormonelle prosesser.

Spis et sunt kosthold som fremmer hormonbalanse. Forbruker økologiske animalske produkter; de ikke inneholder hormoner av sine konvensjonelt produserte kolleger. Spis minst 35 gram fiber daglig. Et høyt fiber diett hjelper skille ut overflødig østrogen gjennom avføringen. Øke inntaket av frukt, grønnsaker, linfrø og soyaprodukter. Disse matvarer inneholder fytoøstrogener, som ligner på østrogen i kroppen din. Den fytoøstrogener vil legge til reseptorer i kroppens vev før den vanlige østrogen kan. Dette kan bidra til å forhindre bivirkninger av overflødig østrogen.

Prøv en 2% bioidentical progesteron krem. Dr. Northrup sier denne behandlingen kan være svært effektive i å lindre østrogen dominans. Du bør ikke bruke dette produktet uten å snakke med legen din som kan gi deg råd hvis det er hensiktsmessig, og hvordan du skal bruke den.

Tren regelmessig og gå ned i vekt hvis det er nødvendig. Trening senker østrogennivået. Østrogen produseres og lagres i kroppen fett. Overflødig kroppsfett vil bidra til østrogen dominans.