Digidexo.com

Hvordan bli kvitt en forstørret livmor

En forstørret livmor oppstår fra en rekke grunner, inkludert varierende hormoner i overgangsalderen, livmor fibroids (ikke-kreftsvulster) innenfor eller langs livmor vegger, arrdannelse fra kirurgi i bekkenområdet som fører til endometriose, og kreftsvulster eller polypper inne i livmoren. Finne årsaken til forstørrede livmoren er første skritt mot å redusere størrelsen.

Hvordan bli kvitt en forstørret livmor

•  Kontakt legen din hvis du har bekkensmerter, smerter under samleie eller ikke-menstruasjonsblødning. Han eller hun vil lytte nøye til din forklaring på symptomene.

Få blodprøver og røntgen eller CT skanner legen bestillinger. Blodprøver bestemme hormonelle svingninger og skanner avsløre arrdannelse, muskelknuter eller andre svulster i livmoren.

Ta hormontilskudd dersom legen diagnostiserer en mangel på hormoner som årsak for en forstørret livmor. Hormoner er foreskrevet bare hvis du ikke har en historie med brystkreft.

Hør med legen din om kirurgi for en forstørret livmor. Kirurgi for å fjerne cancerøse eller ikke-cancerøse tumorer, eller for å fjerne arrvev fra en tidligere operasjon vil bidra til å redusere størrelsen av livmor og lindre symptomene. En myomektomi er en operasjon som utføres for å fjerne fibroidene, men det bevarer fruktbarhet. Blir en hysterektomi utført dersom kreftsvulster er åpenbare, og fruktbarheten kan berges med denne operasjonen.

Hint

  • Kjemoterapi og stråling kan anbefales for kreftsvulster. Jerntilskudd er anbefalt for de med tunge menstruasjon forårsaket av en forstørret livmor.