Digidexo.com

Hva er Lactobacillus Bulgaricus?

Lactobacillus er en slekt av gunstige mikro bakterier som lever i menneskekroppen, og er vanligvis til stede i mage-tarmkanalen og vagina. Selv om de bare utgjør en forholdsvis liten del av tarmfloraen de bidrar til å omdanne laktose og andre sukker til melkesyre. Det finnes en rekke forskjellige stammer, er Lactobacillus bulgaricus en av dem. L. bulgaricus kan bli funnet i yoghurt og noen myke oster.

Historie

Det er en bulgarsk legende som forteller om en ung gjeter som våket over sin hjord i Balkan-fjellkjeden. Historien forteller om hvordan guttens geiter produsert så mye melk at han ikke har nok bokser til å holde den. For ikke å kaste bort melken han gjorde en sekk fra et lam hud og sette melk i den. Neste morgen fant han at melken hadde slått inn yoghurt. Dette ville ha vært på grunn av innholdet av Lactobacillus bulgaricus.

Betydning

Lactobacillus bulgaricus ble først oppdaget å ha helsemessige fordeler av bulgarske biolog Stamen Grigorov i 1905, da han isolert den fra yoghurt kulturer. Grigov viste at Lactobacillus var gunstig for behandling og forebygging av en rekke sykdommer som tuberkulose, sår og tretthet.

Lactobacillus Bulgaricus og yoghurt

I dag er Lactobacillus bulgaricus en av flere vanlige arter av bakterier som brukes i produksjon av yoghurt. I yoghurt prosessen, feeds L. bulgaricus på melk og produserer melkesyre. Bakteriene kan hjelpe til å bryte ned enzymet laktose i tarmen og kan hjelpe fordøyelsen.

Funksjon

Lactobacillus bulgaricus hjelper legemet bryte ned visse enzymer, slik som laktose; dette kan hjelpe fordøyelsesprosessen, spesielt for folk som er laktoseintolerante. De vennlige bakterier også bidra til å fremme veksten av bakterier og andre fordelaktige hjelpe til å opprettholde et sunt immunsystem. Det kan også hjelpe kroppen å forbrenne fett og opprettholde sunne kolesterolet. Fordi L. bulgaricus har antibiotiske egenskaper, kan det bidra til å forhindre infeksjoner og hindre spredning av sykdomsfremkallende mikroorganismer i tarmen.

Lactobacillus Bulgaricus Supplements

Samt skaffe fordelene med Lactobacillus bulgaricus fra noen merker av yoghurt, kosttilskudd også er tilgjengelig i form av probiotiske drikker. Probiotiske drikker og kosttilskudd er de som inneholder gunstige levende bakterier. Populære probiotika drikker inkluderer de ekstra fordelene av most frukt som yucca, papaya, blåbær og sorte kirsebær. L. bulgaricus er noen ganger kombinert med L. acidophilus i en probiotika tablett.