Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Medisiner som kan forårsake Overspising

Hvordan gjenkjenne Medisiner som kan forårsake Overspising


Noen reseptbelagte legemidler er kjent for å lette vektøkning, men det er andre som faktisk forårsaker pasienter å overspise. Kjenne bivirkninger før du begynner å ta medisiner kan hjelpe deg moderat spising.

Hvordan gjenkjenne Medisiner som kan forårsake Overspising

Gjenkjenne Medisiner som kan forårsake Overspising

•  Diskuter bivirkninger av et medikament på lengden med legen din før du godtar å fylle resept. Ofte er det en annen form for medisiner du kan ta eller noen forebyggende tiltak du kan bruke slik at du ikke ender opp med overspising og økende vekt.

Innse at antidepressiva som ikke er en del av den nye generasjonen av selektive serotonin reopptakshemmere kan få en til å overspise. Hvis du ikke kan ta en SSRI for din sykdom, spør legen din om den eldre klasse av medisiner, som inkluderer trisykliske antidepressiva og MAO-hemmere.

Spør legen din om lavere dose p-piller hvis du oppdager deg selv økende vekt. Noen prevensjonsmidler, som for eksempel Yasmin og Mircette, vil ikke endre hormonnivået så mye som en høy dose pille, redusere sannsynligheten du vil overspise. For mer informasjon om forskjellene mellom prevensjon hormonnivåer, besøke University of Maryland nettsted (se Ressurser nedenfor).

Forhindre vektøkning Mens på medisiner

Identifiser hvorvidt du er på en medisin som kan gjøre deg opp i vekt. Hvis du er, snakk med legen din og gå på nettet for å finne informasjon om hvordan andre holde vekten av. Noen ganger unngå visse matvarer kan hjelpe.

Endre ditt kosthold. Husk at dessert og rask mat ikke er ment å bli spist hver dag, og prøver å få din daglige anbefalte porsjoner med frukt og grønnsaker. Gjøre dette mer moro ved å gå bærplukking eller kjøpe din råvarer på en gård markedet.

Exercise. Selv tar en 30-minutters spasertur tre ganger i uken kan gjøre en forskjell. Hvis du ikke er i stand til å planlegge trening, prøve triks som å ta trappene og parkeringsplass lenger bort fra inngangen til en butikk for å få mer å gå inn i rutinen.

Hint

  • Overspising er ofte knyttet til andre bivirkninger fra medisiner som tretthet. Hvis du er i stand til å presse gjennom at symptom med regelmessig mosjon og andre endringer i livsstil, kan det være mulig å stoppe enhver overspising også.
  • Hvis du kjenner årsaken til overspising er medisinen, ikke ta deg av medisinen uten å snakke med en lege først for å sikre at du ikke lider enda verre bivirkninger.