Digidexo.com

Sjeldne Overspising Disorders

Overspising lidelser forårsake alvorlige medisinske problemer og overdreven vektøkning. Overspising kan være forårsaket av psykiske eller fysiske faktorer og finne årsaken er avgjørende for behandling. Noen sjeldne overspising lidelser er forårsaket av genmutasjoner eller endringer i hjernens funksjon.

Symptomer

De vanligste symptomene på tvangsmessig overspising inkluderer rask eller ekstrem vektøkning, kjøper inn store mengder mat, spise basert på følelser og overdreven matforbruk. Overeaters kan ha problemer med å håndtere stress og føle skyld, avsky og skam over sine matvaner.

Prader-Willis syndrom

Prader-Willis syndrom, en sjelden overspisingslidelse, har en genetisk årsak. Personer med Prader-Willis syndrom lider av en ukontrollerbar trang til å spise, noe som kan resultere i alvorlig fedme. Noen pasienter med Prader-Willis syndrom lider av psykiske eller fysiske problemer og kan vise tegn til vold eller aggresjon. Mange mennesker med Prader-Willis syndrom lider sprukket magene på grunn av overspising.

MC4R Deficiency

MC4R er en genetisk basert mangel som kan resultere i overspising og fedme fordi hjernen protein som styrer trangen til å spise påvirkes av det defekte genet. Dette krever vanligvis intens behandling og kan kreve daglige kosten ledelse, atferd modifikasjon og fedmekirurgi. Noen legemidler for MC4R mutasjoner er i klinisk utvikling for å bidra til å regulere sin funksjon.

Serotonin

Lave serotonin kan føre til at noen overspise fordi hun craves karbohydrater. Ifølge Dr. Matthew Keene, er serotonin funnet å være fire ganger lavere i disse mennesker enn de som ikke overspise. Making serotoninnivået stabilt er et viktig aspekt i å forbedre langsiktige resultater.

Risiko

Overspising kan føre til hjerteinfarkt, økt blodtrykk, høyere kolesterol, hjerneslag, nyreproblemer, leddgikt, bein forverring og mage brudd. Det er viktig for en overspising forstyrrelse som skal behandles på riktig måte for å unngå helseplager.

Advarsel

Medisiner som steroider, antibiotika, antidepressiva og smertestillende midler kan også føre til en økning i appetitten og fører til overspising.