Digidexo.com

Magen Staple Diet

Magen stifting er en form for gastrisk bypass kirurgi der magen er staped å skape en veske på størrelse med et egg. Fordi den nye magen er så liten det er kosten regler å følge. En nylig stiftet magen trenger tid til å helbrede og til å akseptere mat igjen, og en spesiell diett må følges.

Kaloriinntak

Etter operasjonen ditt daglige kaloriinntak vil være begrenset til mellom 700 og 1200 kalorier om dagen, som inkluderer 60 til 100g protein. Siden den nylig stiftede magen vil være i stand til å holde bare om en halv kopp mat om gangen, møte dine ernæringsmessige behov kan være en daglig utfordring. For å nå dine daglige protein behov, drikke tre shakes laget med et protein pulver supplement. For å unngå dumping syndrom, er sukkerinntaket begrenses til 5 gram, som er litt over 1 ts. av sukker. Søtstoffer er akseptabelt i dine protein shakes. Lær deg å lese etiketter for sukkerinnhold.

Hvordan spise

Over en periode på ca en måned vil du sakte gjeninnføre mat til den nye magen. Du kommer tilbake til å spise vanlig mat etter at du jobber deg gjennom flere faser av spising. Flytt til neste fase av å spise etter magen din er komfortabel med den nåværende fasen. Du vil vite når det er på tide.

Spis protein først. Lær deg å tygge hver bit grundig fordi magen åpningen er svært liten. Legg ned gaffelen etter hver bit, og ikke plukke den opp igjen før du har tygget og svelget hver bit. Det bør ta minst 20 minutter å spise et måltid. Spis hver tredje til fjerde time før du er på vanlig mat, når du kommer tilbake til tre måltider om dagen med to snacks.

Ting å spise

Ditt første måltid etter operasjonen, og i flere dager, vil omfatte kun klare væsker, slik som protein shakes laget med steinfrie frukt, klar buljong og sukker fri gelatin.

På neste nivå, vil du gå opp til full væsker som består av tre protein shakes, sukkerfri yoghurt, fløte av hvete frokostblanding, skummet melk og fløte supper.

Most mat er neste og gir deg flere valg. Du vil få lov most kjøtt eller fjærfe, skummet melk, sukker gratis pudding eller yoghurt, og kokte korn. Grønnsaker og skinn potetmos er tillatt. Oste må være blandet for å fjerne eventuelle klumper som kan være vanskelig for å behandle mage. Vurder å bruke barnemat for puré fasen.

Den neste fasen - mekanisk myk mat - includesmeat, kylling eller kalkun, men det må slipes før du spiser den. Tørre frokostblandinger uten nøtter eller harde biter, hermetisert usøtet eller myk frukt og skinnfrie poteter er tillatt. Det er viktig å unngå trevlet selleri, frø eller tøffe skins fordi magen fortsatt trenger tid til å gro. Legge grønnsaker kan føre til at gass og bør legges sakte til kosthold.

Myk mat dominerer den siste fasen før du går tilbake til å spise vanlig mat. I stedet for å kverne kjøtt eller fjærfe vil du terninger det. Av denne fasen bør du bli omskolert til å tygge maten grundig og drikk tre protein shakes hver dag. Andre korn og karbohydrater er lagt i tillegg til kokt eller tørr kornblanding og skinnfrie poteter. Spise hele hvete brød, pasta, brun ris og kokte grønnsaker etter dine proteiner.

Etter du arbeider gjennom myk mat fasen, du har jobbet deg vei tilbake til å spise vanlig fast føde igjen. Du bør fortsette å drikke tre protein shakes og har åtte 8-oz. glass vann hver dag. Sukker er fortsatt begrenset til 5G. Ha en chewable multivitamin hver dag så snart magen din tåler det.

Tips

Kullsyreholdige drikker er strengt forbudt fordi karbonatisering kan strekke den nye magen posen. Koffein bør fjernes fra kostholdet ditt - før operasjonen er best - fordi det skaper sult. Reduser inntak av koffein over flere uker før det er eliminert for å unngå sterke abstinenssymptomer som kvalme og hodepine. Følg "ingen hvit" regelen og ikke spise noe hvit mat. Hvit mat inneholder sukker, hvitt mel, hvit ris, hvite poteter og alt som er gjort med disse ingrediensene.