Digidexo.com

Hvorfor kan du ikke feed Honey til barn under 1 år gammel?

Hvorfor kan du ikke feed Honey til barn under 1 år gammel?


Honning er et naturlig søtningsmiddel laget av bier og består av fruktose og glukose sukker samt diverse andre spormineraler og enzymer. Naturlig mat talsmenn fremme honning som et sunnere alternativ til sukker og høy fruktose mais sirup, fordi det ikke er sterkt raffinert. Selv om det kan være mer næringsrik enn andre søtstoffer, trenger barneleger anbefaler ikke å mate honning til barn under 12 måneder eller til barn med nedsatt immunforsvar.

Botulisme

Som honning er et naturlig produsert mat og er ikke sterkt bearbeidet, er det en mulighet for at det inneholder en liten mengde av sporer av en bakterie som kalles Clostridium botulinum. Dette C. botulinum spore kan føre til en potensielt dødelig bakteriell infeksjon i nedre fordøyelseskanalen kalles botulisme. Som små barn ikke har tilstrekkelig immunitet for å beskytte mot en botulisme infeksjon fra å spise honning, barneleger og andre helseeksperter advarer mot fôring spedbarn under ett år gammel rå honning.

Tegn på Botulisme

En botulisme infeksjon er en alvorlig helsetrussel og kan være dødelig for et spedbarn. Derfor, hvis du mistenker at barnet ditt kan ha botulisme du bør ta ham til legevakten for umiddelbar behandling. Symptomer på botulisme hos spedbarn inkluderer apatisk atferd, forstoppelse, redusert evne til å suge mens du drikker eller pleie og svak gråt.

Mikroflora

Grunnen honning utgjør en betydelig helserisiko for spedbarn, men ikke eldre barn og voksne er fordi babyer ikke har utviklet tilstrekkelig bakteriekulturer i sine lavere tarmen for å bekjempe eventuelle C. botulinum bakteriesporer som kan være seg ved å spise honning. Men som barn modnes utover 12 måneder gammel, utvikler kroppen tilstrekkelig mikroflora bakterier for å tillate dem å trygt fordøye rå honning uten risiko for botulisme forgiftning.

Forholdsregler

I tillegg til å ikke mate spedbarn rå honning, eksperter anbefaler at du ikke mate et spedbarn mat som har honning kokt eller bakt inn i det som en ingrediens. Botulisme sporer er vanskeligere å drepe gjennom hjemme måltid preparat som koketemperatur og varighet kan ikke være tilstrekkelig til å nøytralisere de bakteriesporer. Kommersielt forberedt mat som inneholder kokte honning rapporteres å være trygt å mate til barn i alle aldre.