Digidexo.com

Hvordan behandle Scleroma

Hvordan behandle Scleroma


Scleroma eller rhinoscleroma er en kronisk betennelse i vev i slimhinnene i nese og øvre luftveier. Det er forårsaket av en bakterie som heter Klebsiella rhinoscleromatis. Denne bakterien er oppstått gjennom en direkte innånding av forurenset dråper eller agenter. Når infeksjonen setter inn, påvirker det hulrom i nesen, det området av strupehodet, nasopharnx, munnhulen og bihuler (mykt vev i nesen, leppene, luftrøret og bronkiene). Denne saken er ikke dødelig med mindre venstre ubehandlet, noe som kan føre til blokkering av luftveiene. Symptomer på rhinoscleroma inkluderer obstruksjon på luften passasje av nesen forårsaker pustevansker som kan føre til tilstedeværelsen av sterke vibrerende lyder under respirasjon (stridor), overdreven slimete sekret fra nesen (rhinoré), blodig nese (neseblødning) forbundet med nasal utvidelse og misdannelse, vanskeligheter med å svelge (dysfagi), defekte stemmebruk (dysfoni), og en svekket luktesans (anosmia).

Hvordan behandle Scleroma

•  Ta noen nyttige medisiner. Antibakterielle stoffer som klindamycin og tredje generasjons cefalosporiner er gunstig i seg av infeksjoner forårsaket av bakterien Klebsiella rhinoscleromatis. Ciprofloxacin er en annen type medikament som effektivt kan bekjempe gram-negative bakterier. Steroid terapi kan også bli administrert for å forbedre inflammatoriske symptomer.

Snakk med legen din for et kirurgisk inngrep. Trakeotomi (kirurgisk prosedyre som innebærer snitt over luftrøret) er avgjørende for pasienter med laryngeal obstruksjon. Plastisk kirurgi er nødvendig hvis det innsnevring av nesehulen, strupehode, svelg, eller i luftrøret, på grunn av en formasjon og sammentrekning av fibrøst vev i en kjøtt såret.

Spør legen din om en prosedyre som er forbundet med laserterapi. Laserterapi er best å administrere truede Airways og deformiteter i de berørte vev. En fremgangsmåte kjent som fiberoptiske intubasjon er utmerket for behandling av tilfeller hvor det er unormal dannelse av fibrøst vev i området i svelget. Fremme riktig fordampning av de berørte områder kan også bli behandlet gjennom en karbondioksyd-laser.

Hint

  • Hvis symptomer på scleroma eller rhinoscleroma er observert, bør du kontakte legen din umiddelbart for å hindre handlingene bakterien Klebsiella rhinoscleromatis fra blokkerer luftveiene.