Digidexo.com

Hvordan kan jeg vite om mine rør er blokkert?

Hvordan kan jeg vite om mine rør er blokkert?


Interne reproduktive organer består av livmor, eggstokker, vagina og egglederne. Du har to egglederne, som er festet til hver side av livmoren din. Når egglederne ikke er blokkert, de befruktede eggene bevege seg gjennom rørene inn i livmoren. Det er et par av konsekvensene for deg når én eller begge er blokkert. For eksempel, infertilitet, eller manglende evne til å bli gravid, kan resultatet. Men hvis du blir gravid, kan en graviditet utenfor livmoren oppstår i rørene, og er farlig hvis det ikke raskt behandlet.

Hvordan kan jeg vite om mine rør er blokkert?

•  Kjenn symptomene på blokkerte eggledere. Det viktigste symptomet, ifølge American Society for Reproductive Medicine (ASRM), er enten konstant eller hyppig smerter i magen eller nedre mage. Et annet symptom på blokkerte eggledere er utflod.

Kjenne til årsaker og risikoen for blokkerte eggledere. Vanligvis blokkert egglederne oppstå på grunn av en gammel infeksjon fra en seksuelt overført sykdom (STD) som var ubehandlet. Andre årsaker inkluderer en tidligere kirurgi på magen eller egglederne eller heft i bekkenområdet. Hvis en av dine egglederne er blokkert, kan det være et resultat av en graviditet eller abort.

Gjør en avtale med legen din. Siden noen kvinner ikke opplever noen symptomer, er det viktig å gjøre en avtale med en lege som er spesialist på kvinners helse. Legen vil bekrefte om en eller begge av dine egglederne er tette.

Gjennomgå tester under avtale for å bekrefte den mistenkte diagnoser. Du vil gjennomgå en av flere prosedyrer for å diagnostisere dine blokkerte rør, for eksempel en ultralyd, som er smertefri og rask. Ultralyd vil vise om det er en samling av steril av væske i en av begge egglederne.

Hint

  • De andre prosedyrer for å diagnostisere blokkerte eggledere inkluderer røntgen og kirurgi. Med X-ray prosedyre, injiserer legen din en spesiell væske eller fargestoff inn i livmoren din før du tar en X-ray. Hvis væsken strømmer kontinuerlig gjennom og ut av fallopian rør, er de ikke er blokkert. Men hvis rørene er tette, væsken vil bli fanget og legen din vil diagnostisere blokkert egglederne, ifølge ASRM.
  • Hvis du velger operasjonen alternativet, vil legen sette inn en laparoscope inn magen. Deretter vil legen se om dine rør er blokkert.