Digidexo.com

Hva er behandlingen for MRSA i nesen?

Meticillinresistente Staphylococcus aureus, eller MRSA, er en ondartet "supervirus" bakterier belastning som kan føre til livstruende infeksjoner. Ofte vil MRSA leve noe harmløst i nesegangene av folk som har hatt tidligere infeksjoner eller som jobber i sykehusmiljøer. Mindre vanlig, vil forårsake aktive MRSA-infeksjoner i huden av nesen.

Kolonisering

MRSA-bakterier lever ofte i nesegangene i årevis uten å vise noen symptomer. Faktisk er de aller fleste sykehus arbeidstakere kolonisert med MRSA i nesen, noe som betyr at bakterier har en etablert koloni, men er ikke å spre eller forårsaker aktiv infeksjon. Folk som har hatt MRSA-infeksjoner i det siste er også svært sannsynlig å bli kolonisert.
En person som er kolonisert med MRSA i nesen kan være i stand til å overføre infeksjonen til andre personer eller utvikle en infeksjon hvis immunsystem blir svekket. Imidlertid er MRSA kolonisering svært vanlig, og anses ikke å være en alvorlig tilstand. Siden det ikke skaper smerte, lunger, eller andre symptomer, er MRSA kolonisering ikke behandles med antibiotika eller andre kliniske medisiner.

Minimere risiko

Mens MRSA kolonisering i nesen ikke krever behandling, kan bærere nytte seg selv og sine lokalsamfunn ved å holde subklinisk infeksjon i sjakk. Et sterkt immunforsvar kan, over tid, bidra til å eliminere MRSA fra nesegangene. Trening og et sunt kosthold er hjørnesteinene i å opprettholde god helse, men naturlige behandlinger kan også hjelpe.
Folk som vet eller mistenker at de bærer subklinisk MRSA bør være spesielt forsiktige når de er i nærvær av folk som er veldig ung, veldig gammel, eller immunsupprimerte. Commonsense forholdsregler, som hyppig håndvask, kan redde liv ved å hindre spredning av sykdommer som MRSA.

Bihulebetennelse

I sjeldne tilfeller kan MRSA forårsake en infeksjon som påvirker bihulene. Mens bihulebetennelse i seg selv er vanligvis ansett for å være liten, kan det være farlig hvis den er kjent for å være forårsaket av MRSA. En MRSA nese infeksjon som påvirker bihulene kan spre seg til ørene, lungene, halsen og selv hjernen, spesielt hos personer med svakt immunforsvar.
Sinus infeksjoner forårsaket av MRSA blir vanligvis diagnostisert bare etter en bakteriell infeksjon unnlater å svare på typiske antibiotika som penicillin. Dersom infeksjonen ser ut til å avskjære godt uten inngrep, vil leger vanligvis fore oral vancomycin, en kraftig antibiotisk, for å behandle infeksjonen.

Hudinfeksjon

MRSA kan forårsake hud-infeksjoner på nesten hvilken som helst del av kroppen, inkludert følsomme vev inne i nesen. En smertefull, pus-fylt sår eller koke inne i nesen kan være forårsaket av MRSA (eller en annen form av staph infeksjon). Dette kan skje uten kjent årsak, eller etter en nese piercing eller skade som forlater nese vev utsatt for infeksjon.
Hvis hudinfeksjon er mild og overfladisk, som en stor kvise, kan enkelte leger velger ikke å behandle det med medisiner. Dersom sår er lett for legen å nå, kan han lanse og tappe den for å fjerne infeksjonen. Mer vedvarende abscesser kan kreve behandling med vankomycin, spesielt hvis de sprer eller bli svært smertefullt.

Naturlige behandlinger

Siden MRSA-infeksjoner kan bli livstruende under visse omstendigheter, bør dette virulent super aldri behandles hjemme uten veiledning av en lege. Imidlertid kan komplementære og alternative terapier bidra til å eliminere både aktive infeksjoner og kolonisering i nesen.
Immun-boosting kosttilskudd, som olje av oregano og hvitløk, kan bidra til å forbedre motstand mot MRSA med få bivirkninger. Tea tree olje, påføres lokalt til en hud infeksjon i nesen, kan bidra til å bekjempe bakterier. Andre alternative løsninger, slik som kolloidalt sølv, kan også være fordelaktig.