Digidexo.com

Hvordan behandle en lokal Staph Infeksjon

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, lokale staph infeksjoner forårsaket av Staphylococcus aureus, en bakterie som vanligvis bæres på huden eller i nesen av friske mennesker. De fleste infeksjoner forårsaket av staph bakterier er mindre og resultere i små kviser eller byller. Imidlertid er den bakterie tilbøyelige til å spre og er meget motstandsdyktighet mot penicillin. På grunn av dette, noen lokal staph infeksjon krever rask behandling for å hindre smitte sprer seg eller kommer i blodet.

Hvordan behandle en lokal Staph Infeksjon

•  Hold det berørte området rent. Antibakterielle rensemidler fungerer, men er ikke anbefalt av noen eksperter på grunn av sin rolle i økningen av antibiotikaresistente bakterier. Med såpe og varmt vann fungerer like godt som en antibakteriell cleanser uten en heftig prislapp eller potensielle risikoer.

Påfør en antibiotisk salve til det infiserte området og dekke det med en ren bandasje. Over-the-counter antibiotika er vanligvis like effektiv som reseptbelagte produkter, men velger en trippel-antibiotika når det er mulig.

Bruk en varm, fuktig håndkle for å berolige irritasjon og hjelpe behandle staph infeksjon. Påfør håndkle til det berørte området flere ganger hver dag i 20 til 30 minutter.

Forsøk aldri å tømme en byll eller abscess hjemme. Hvis staph infeksjon trenger tømming, bør det gjøres av en medisinsk faglig for å unngå å spre smitte eller tvinge bakterier i blodet.

Vask noen håndklær eller andre elementer som brukes til å tørke infiserte området i veldig varmt vann etter hver bruk. Engangshåndklær er et enkelt alternativ, forutsatt at de brukes bare én gang. Ved hjelp av en forurenset håndkle kan spre smitte til andre områder av kroppen eller til andre mennesker.

Ta noen antibiotika foreskrevet av legen din. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, flere antibiotika er tilgjengelige for å behandle en lokal staph infeksjon. Men, advarer Mayo Clinic at bare ti prosent av staph infeksjoner svare på standard penicillin. Av denne grunn, andre antibiotika, for eksempel vancomycin, blir nå brukt som første-linje behandling for staph infeksjoner.

Se nøye for eventuelle tegn på at den lokale staph infeksjon sprer seg, og ta kontakt med lege umiddelbart dersom symptomene dine forverres eller infeksjonen ikke klarer å svare på antibiotika. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har staph bakterier blitt stadig mer motstandsdyktige mot antibiotika i løpet av de siste fem tiårene. Disse resistente staph bakterier, kalt meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA), kan spre seg til blodet, forårsake alvorlige systemiske sykdommer og føre til uførhet eller død.

Hint

  • Visse helsemessige forhold, inkludert diabetes, kan øke risikoen for alvorlige bivirkninger fra en lokal staph infeksjon.