Digidexo.com

Virkningene av mobiltelefoner på ufødte babyer

Ifølge Health Physics Society, en organisasjon av fagfolk som er spesialister i strålevern, pålegger stråling helserisiko for gravide kvinner, og dermed til de ufødte babyer inne deres skjød.

Mobiltelefon-produsenter følger et visst nivå av stråling at deres produkter skal utstråle. I de Forente Stater, for eksempel, skal alle mobiltelefoner passerer strålings standarder pålagt av Federal Communications Commission (FCC), som er 1,6 m / kg, for å sikre at telefonene er ikke på noen måte skadelig for folks helse.

Betydning

The Health Physics Society forklarer videre at eksponering for stråling ikke bør være en bekymring til gravide kvinner hvis eksponeringen var lavt. Utvikling av embryo eller foster vil bare bli berørt når den er utsatt for stråling høyere enn 5 rad eller 50 mSv.

Effekter

Ifølge en undersøkelse av 13 159 mødre utført av University of California, et stort antall mødre som brukte mobiltelefoner i løpet av svangerskapet rapporterte et høyt nivå av atferdsproblemer hos sine barn.

Betraktninger

Peper Long, talsmann for det amerikanske Food and Drug Administration forklarer at det ikke er vitenskapelig bevis for å date som indikerer negative helseutfall fra bruk av mobiltelefoner blant gravide kvinner.

Det er viktig å merke seg at forskning gjort ved University of California var basert på en undersøkelse og ikke på observert atferd eller vitenskapelig undersøkelse. Resultatene var basert på konkluderende mening snarere enn kompetent, vitenskapelig forskning.

Misforståelse

Selv om mange mødre er tilbøyelig til å tro at bruk av mobiltelefoner under svangerskapet påvirker negativt ufødte barn, er det ingen troverdig vitenskapelig studie som beviser denne påstanden.

Mobiltelefoner avgir lave strålings frekvenser som er verken truende eller farlig for fosteret.

Forebygging / løsning

Den russiske Nasjonalkomiteen for ikke-ioniserende strålevern anbefaler at gravide kvinner begrense bruken av mobiltelefoner.