Digidexo.com

Skyttergravsfot Symptomer og Frostbite

Skyttergravsfot Symptomer og Frostbite


Begrepene grøft foten og forfrysning blir noen ganger brukt om hverandre; imidlertid, er de to helt forskjellige betingelser. Mens begge kan oppstå som et resultat av overeksponering for elementene, symptomene og forhold som forårsaker hver betingelse forekommer varierer.

Hva er Trench Foot?

Skyttergravsfot er også referert til som Perio, neglesprett og nedsenking fots. The Mayo Clinic rapporterer at Skyttergravsfot er et resultat av langvarig nedsenking av føttene i ekstremt kaldt vann. Skyttergravsfot kan føre til alvorlig skade på vev samt nerveskader.

Skyttergravsfot Symptomer

Symptomene på grøft foten er vanligvis tilstedeværelse av død hud som skreller og faller av. Health.com rapporterer at blemmer, rødlig hud og betennelse er også symptomer. Symptomene er ofte forsterket av ekstrem smerte når føttene blir varmet etter kulde. Det er viktig å merke seg at frysing av huden er ikke et symptom på grøft foten, men er et symptom på frostskader.

Hvordan Trench Foot og Frostbite Differ

My Foot Shop.com forklarer at Skyttergravsfot symptomer kan forekomme ved temperaturer mellom 32 og 65 grader Fahrenheit. Imidlertid oppstår forfrysninger ved temperaturer under 32 grader --- kaldt nok til å fryse hudceller. Men den viktigste forskjellen mellom grøft foten og frostskader er at grøft foten er en fuktig kald skade og frostskader er en tørr-kaldt skade.

Dry-Kalde Skade Symptomer

Tørr-kaldt skade symptomer som de som er forbundet med frostskader er ofte mindre alvorlig enn de av grøft foten. Faktisk skaden vev som er forårsakes av frostskader har en tendens til å være hovedsakelig på overflaten av huden i motsetning til den dype vev skader som kan resultere fra grøften foten. Frostbite skader er også kjent for å helbrede over tid, men den fuktige kalde skader relatert til Skyttergravsfot kan ofte være permanent.

Behandlinger for Trench Foot og Frostbite

The Centers for Disease Control og Prevention (CDC) forklarer at de behandlinger for både grøft foten og frostskader er ganske like. Det er viktig å merke seg at begge situasjoner blir betraktet som en medisinsk nødsituasjon og krever umiddelbar oppmerksomhet. Føttene skal være gjennomvåt i varmt vann i cirka fem minutter, renset, tørket grundig og kledd med varme sokker. Rene sokker bør plasseres på føttene daglig og føttene bør sjekkes jevnlig for sår. Eventuelle åpne sår som kan utvikle seg kan lett føre til infeksjon.