Digidexo.com

Neem olje for å hindre lus

Neem olje er kaldpresset olje av frø fra neem treet, Azadirachta indica, innfødt til det indiske subkontinentet. Neem olje er ekstremt bitter og aromatisk, og er kjent for å frastøte insekter og skadedyr, og er nå stadig mer populært som en naturlig måte å forebygge lus. Neem olje har vært gjenstand for flere vitenskapelige studier på sine anti-parasittiske egenskaper, og har vist seg å være en av naturens mest potente Myggmidler.

Historie

Neem olje har vært brukt i århundrer i det tradisjonelle indiske systemet av medisin som kalles Ayurveda som en kur-all for hudsykdommer. Neem olje er nå brukt som et naturlig plantevernmiddel og insekt avskrekkende i landbruket og en rekke personlige hygieneprodukter, inkludert lusekontroll. Neem er også tradisjonelt brukt som en tann rensing agent, en akne såpe og internt for parasittsykdommer som malaria.

Effekter

Ifølge en Neem Faktaark utgitt av Cornell University, har neem olje et bredt spekter av aktivitet mot insekter. Oljen inneholder en forbindelse som kalles azadirachtin som inhiberer den voksende stadium av små insekter og larver, så vel som frastøter voksne insekter. Neem olje er også antifungal og har en lav toksisitet hos pattedyr.

Funksjon

På menneskelige hode synes lus neem olje å være ikke bare frastøtende, men dødelig. I en studie publisert i mai 2006 tidsskriftet parasittologi Research, egyptiske forskere søkt neem shampoo til lederne av 60 lus-smittede mennesker. Neem shampoo syntes å være svært effektiv mot lus i alle stadier av vekst og ble godt tolerert uten bivirkninger.

Betydning

De fleste lus behandles nå med syntetiske kjemiske formler som ikke bare har potensielle bivirkninger, men også mister effektivitet som lus bestander utvikle resistens. I en studie publisert i parasittologi Forskning, forskere sammenlignet neem shampoo mot kjemiske lus behandling permetrin. De fant at neem shampoo var mer effektiv enn permethrin til å drepe lus og spekulert i at plantebaserte lus kontroll produkter vil etter hvert erstatte kjemiske produkter.

Betraktninger

Neem olje har en sterk lukt som ligner på hvitløk og er vanskelig å vaske ut av klær eller sengetøy. Hvis neem olje brukes til å forebygge lus på regelmessig basis, være klar til å lukte som den mektige neem treet.