Digidexo.com

Behandling Plantar fasciitis

Plantarfascien, som finnes på undersiden av føttene, spiller en viktig rolle i å støtte dine buer. Plantar fasciitis oppstår når plantarfascien er strukket og revet til det punktet at det blir betent og irritert. Personer som er overvektige eller som er atletisk løpere, samt gravide og personer som ikke bruker sko med tilstrekkelig støtte er spesielt utsatt for å utvikle plantar fasciitt. Den mest fremtredende symptomet er en stikkende smerte i hælen.

Medisiner

Det er noen over disk produkter du kan prøve å lindre smerte. Prøv en non-steroide anti-inflamatory som ibuprofen eller naproxen. Disse kan også bidra til å redusere inflammasjon. Du kan også diskutere kortikosteroider med legen din. Kortikosteroider kan injiseres; men hvis du har flere injeksjoner, kan kortikosteroider svekke konseptet og det kan også sprekke. Kortikosteroider kan også gis med en prosess som kalles iontophoresis. I denne metoden blir den kortikosteroid løsning påføres topisk på huden, og en elektrisk strøm blir brukt til å hjelpe den absorbere. Den elektriske strøm er ikke smertefull.

Fysioterapi

Diskuter dine symptomer med en fysioterapeut. Hun kan hjelpe deg å lære hvordan du bruker atletisk taping å gi foten med ekstra støtte. Din terapeut kan også veilede deg i flere øvelser og strekninger som vil bidra til å styrke musklene rundt hælene og anklene og å strekke konseptet og akillessene.

Orthotics og splinter

Orthotics er enkle innretninger som du kan sette i dine sko for ekstra støtte. Du kan kjøpe dem over disk eller har tilpassede orthotics laget for å passe dine føtter. Orthotics kan bidra til å lindre smerte og gi hælene ekstra polstring. Du kan også vurdere å bruke en kveld splint, som er en enhet som du bruker mens du sover. Night splinter vil hjelpe strekke konseptet og akillessene, og kan bidra til å redusere morgen smerte.

Andre rettsmidler

Det er viktig å hvile så ofte som du kan. Å være på føttene hele dagen er ikke bidrar til helbredelse plantar fasciitt. Stretching kan også hjelpe. Rull buen av foten din forsiktig på en tennisball eller lignende gjenstand. Du kan også stå på en skrå bord eller på kanten av et trinn med hælen over kanten å strekke kalvene, som vil hjelpe plantarfascien. For mer umiddelbar smertelindring, bruke en ispose til området i ca 20 minutter om gangen, flere ganger per dag. Ikke bruk is lenger enn dette, da dette kan skade huden din og andre vev.

Kirurgi

Kirurgiske prosedyrer for behandling av plantar fasciitis er ansett som en potensielt farlig, siste utvei alternativet og bør bare vurderes når alle andre behandlingsalternativer mislykkes. Kirurgen kan skille hælbenet fra plantarfascien, som frigjør spenninger. Denne operasjonen kan føre til buen på foten din svekkelse. Hvis du har en hæl anspore i tillegg til plantar fasciitt, ​​kan legen også fjerne hæl anspore.