Digidexo.com

Årsaker til Numb Toes

Årsaker til Numb Toes


Numne tær kan være irriterende og ubehagelig, og kan være en årsak til bekymring hvis nummenhet er ledsaget av andre symptomer som sår, sår eller infeksjoner i føttene. Nummenhet i tærne kan påvirke bare én eller mange av tærne og kan oppstå plutselig eller utvikle seg gradvis over tid, avhengig av tilstanden forårsaker nummenhet.

Bunions

Bunions er en type misdannelse som vanligvis forekommer på den store tå, og kan forårsake smerte eller en følelse av nummenhet. Nesten alle bunions forekomme hos kvinner, som et resultat av iført feil montert sko, spesielt sko som klemmer tærne sammen. Bunions kan forårsake nummenhet begynner i den store tå, og kan spre seg til andre og tredje tær hvis venstre ubehandlet.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati er en komplikasjon som kan oppstå som et resultat av ubehandlede eller dårlig administrerte diabetes. Nervene i tærne kan bli skadet som et resultat, og tidlige symptomer inkluderer nummenhet i tær og føtter. Hvis diabetisk neuropati i tærne fortsetter ubehandlet, kan tærne må amputeres.

Foot Disorders

Forstyrrelser i foten og gangart kan være en årsak til numne tær. Personer som har flate føtter eller høye buer kan oppleve nummenhet i tærne fra betennelser og irritasjon forårsaket av stress når han går. Problemer med leddene i tærne, for eksempel leddgikt og avascular nekrose, kan også føre til tå nummenhet.

Fracture

Et brudd i et ben eller felles i tærne eller øvre del av foten kan føre nummen tær. Trauma til foten, for eksempel slippe noe tungt eller å ha et kirurgisk inngrep, kan irritere eller forsterke en nerve, noe som kan føre til tå nummenhet. En forstuet leddet i tåa fra tripping eller stubbing tå kan også forårsake nummenhet.

Neuroma

En neuroma er en unormal vekst av en nerve, og forekommer i tærne oftere enn noen annen kroppsdel. Neuromas kan blokkere meldinger som overføres av nerver, noe som kan resultere i en følelse av nummenhet i tærne. Nummenhet forårsaket av en neuroma kan spre seg inn ballen av foten og kan være ledsaget av smerter og problemer med å gå.

Perifer nevropati

Perifer neuropati er en sykdom i blodårene og vanligvis oppstår i føttene og leggene. I de tidlige stadier av perifer neuropati, kan tærne føle nummen eller tingly. Perifer nevropati kan føre til komplikasjoner i føttene og tærne, inkludert sår som ikke leges godt og en manglende evne til å reagere på smerte.