Digidexo.com

Liste over matvarer Høyeste i Fiber

Liste over matvarer Høyeste i Fiber


Fiber kommer i to former: løselig og uløselig. Under fordøyelsen, tiltrekker løselig fiber vann og blir til gele, som bremser fordøyelsen. Spise løselig fiber vil hjelpe deg til å føle fyldigere for en lengre periode. I stedet for å bremse fordøyelsen, hastigheter uløselig fiber opp passasjen av mat som den beveger seg gjennom magen og tarmene. Spise uløselig fiber kan hjelpe lindre symptomer på forstoppelse. Løselig fiber finnes i nøtter, bønner, erter, havrekli og noen frukter og grønnsaker. Uløselig fiber finnes i hele korn, hvetekli og noen grønnsaker.

Gryn Barley

Ifølge USDA National Nutrient Database, rangerer en kopp rå, perle bygg nummer én i fiberinnhold. Den har mer enn dobbelt så fiber enn en kopp helkorn hvetemel, som rangerer niende på USDA National Nutrient Database. Bygg kan brukes til å lage supper eller retter som ligner på pilaf eller couscous.

Bulgur

Andre på USDA National Nutrient Database liste over mat med høyt fiber er tørket bulgur. Bulgur er brukt i suppe, dressinger og bakeri oppskrifter. Det er en form for hel hvete som har blitt debranned, sprukket og delvis forstekt å fremskynde koketiden og gjøre det mindre tøff.

Bønner

Etter bulgur, bønner toppen fiber listen. Marineblå bønner lede an, fulgt av bakte bønner med frankerne og røde kidneybønner. Linser er neste, etterfulgt av pinto bønner og svarte bønner. Per kopp, svarte bønner har litt mindre enn halvparten av fiber som en kopp rå, perle bygg. Andre bønner som rangerer i topp tjue på listen inkluderer refried bønner, Lima bønner, store nordlige bønner og hvite bønner.

Oat Bran

En kopp havrekli har litt mindre fiber enn en kopp helkorn hvetemel, noe som gjør det nummer elleve på USDA National Nutrient Database liste over mat med høyt fiber. Havrekli er det ytterste laget av havre kjernen. Den brukes i baking og frokostblanding. Ifølge Harvard Health publikasjon, kan havrekli senke kolesterol og redusere risikoen for hjertesykdommer.

Datoer

Etter en kopp havrekli og en kopp hvetemel på listen over høyest-fiber matvarer er en kopp deglet Noor datoer. Mens refried bønner har mindre fiber per kopp enn de tre, bønner er en bedre fiber verdi som du er mer sannsynlig å spise en kopp bønner enn en kopp havrekli, hvetemel eller datoer.

Fiber-rik mat

Andre matvarer som er høy i fiber, men har om lag 30 til 20 prosent mindre fiber per kopp enn en kopp perle bygg inkluderer: artisjokker, pærer, bringebær, plommer, bjørnebær, frokostblandinger, spinat, erter, rosenkål og blandede frosne grønnsaker.