Digidexo.com

Symptomer på leversykdom og gulsott

De fleste tilfeller av leversykdom assosiert med tilstanden av gulsott er på grunn av en forstyrrelse er kjent som primær biliær cirrhose, en leversykdom som ødelegger gallegangene av dette organ. Skjønt selve årsaken til sykdommen er fremdeles ukjent, er det vanligvis begynner som en betennelse som ødelegger cellene i leveren. Over tid, de skadede celler arr gallegangene og føre til en oppbevaring av galle, noe som skaper en stadig økende grad av toksisitet. Ettersom tilstanden vedvarer, begynner en person å manifestere symptomer på sykdommen, selv i dets tidlige stadier.

Fatigue

Av alle symptomer på leversykdom assosiert med gulsott, er tretthet trolig den mest vanlige, uansett scenen av skrumplever. Dette tretthet, begynner tretthet eller utmattelse vanligvis senere på dagen, og er tilsynelatende uforklarlig for den enkelte. I motsetning til de fleste medisinske tilstand, er staten av trøtthet ikke diktert av progresjon av sykdommen.

Skin Ubehag

Ofte følger med denne tretthet er ubehag i huden. Dette ubehag starter vanligvis ut som en irritasjon eller kløe langs huden på armer, ben og rygg. Og mye som symptom på tretthet, ubehag forverres ofte som dagen skrider frem.

Tørrhet

Et annet vanlig symptom på leversykdom assosiert med gulsott er tørrhet, spesielt under utbruddet av gallecirrhose. Når berørt av denne spesielle symptom, føles en person ofte en unormal tørrhet i øyne og munn, spørre øynene til stikket og halsen til å føle seg sår. Det kan også produsere noen problemer med å svelge.

Tarmproblemer

Denne type leversykdom kan også utløse tarmproblemer. Dette skyldes i stor grad galle mangel opplevd i fordøyelsessystemet. Som mindre og mindre galle føres inn i fordøyelseskanalen, kan en person som lider av diaré og uvanlige-luktende avføring.

Misfarging

Foruten gulfarging av huden (samt øyne) bedt av gulsott, kan en person med denne type leversykdom også oppleve en annen misfarging på huden. Med dette symptomet, begynner huden å mørkne på grunn av opptrapping av melanin ofte sett i en reduksjon av galle.

Hevelse

Det er heller ikke uvanlig for en person å oppleve hevelse med primær biliær cirrhose. Enhver skade på leveren får kroppen til å opprettholde visse stoffer, inkludert salt og vann. Ettersom tilstanden vedvarer, disse væskene begynne å samle innenfor både føtter og magen, forårsaker dem til å hovne opp. Denne svelling kan også sees i samlingen av fettavleiringer i en hvilken som helst fold av huden langs legemet, som på baksiden av kneet, forsiden av albuen, og til og med lokkene i øyet.

Infeksjoner

Denne type leversykdom kan også føre til en person til å lide av en økt mengde av infeksjoner, nemlig de som involverer urinveiene. Selv om forholdet mellom disse to typer av forhold er fremdeles uklart; Det antas at de bakterier som forårsaker infeksjonen er den samme som den som forårsaker cirrhose, ifølge Mayo Clinic.