Digidexo.com

Anti-Kolesterol Diet

Kolesterol er en essensiell fettlignende substans kroppen trenger å fordøye mat og skape nødvendig hormoner. Men LDL (low-density lipoprotein) kolesterol, også kjent som "dårlig" kolesterol, vil bygge opp i arteriene og store mengder kan føre til hjertesykdom. Noen anti-kolesterol diett bør fokusere på å redusere denne typen kolesterol i blodet, og det er mai velsmakende alternativer tilgjengelig.

Magert kjøtt

Kjøtt, spesielt rødt kjøtt, er spekket med mettet fett som inneholder LDL kolesterol, som kan tette blodårene dine og pakke på pounds. Inkluder magert kjøtt i kosten som kylling og fisk, da disse matvarene er lavere i mettet fett. I stedet for en hamburger, erstatning bakken kalkun eller bakken kylling. Hvis du må ha rødt kjøtt, trimme fettet før matlaging, eller tapp ut fett etter matlaging for å redusere mettet fett.

Egg og grønnsaker

Kolesterol i egg finnes helt i eggeplomme, så innlemme eggehviter bare inn dine frokostretter og andre måltider. Bytt hver hele egg med to eggehviter for å opprettholde porsjonsstørrelser i retter som omeletter eller eggerøre. Egg substitutter er et annet nyttig alternativ. Eggehviter tilbyr all den protein av hele egg med ingen av kolesterol.

Ingen diskusjon om en anti-kolesterol diett ville være komplett uten å nevne grønnsaker. Den inneholder ingen LDL, er grønne grønnsaker lett behandles av fordøyelsessystemet og hjelpe rense ut giftstoffer og andre urenheter som kan tette blodårene dine. Føl deg fri til å spise brokkoli, erter og grønne grønnsaker som salat og kål.

Magre meieri

Bruk lettmelk og ost, og erstatte litt fettfattig yoghurt for iskrem når du snack. Kutte deler hvis du må forbruke meieriprodukter med fett. Også pass av hvitt mel på grunn av sin høyt karbohydratinnhold. Karbohydrater kan bidra til høyt kolesterol, så bytte over til hel-korn brød, havregryn og brun ris.

Nøtter

Pekannøtter, mandler og valnøtter er gode kilder til umettet fett, som faktisk lavere kolesterolnivå. Nøtter inneholder også omega-3 oljer, som lavere kolesterolnivå og fremme hjertet og vaskulær helse. Når du velger nøtter, gå for usaltet variasjon slik at du ikke øker risikoen for høyt blodtrykk.