Digidexo.com

Tegn og symptomer på HIV-smitte

De fleste mennesker har en viss forståelse av HIV. Det er en infeksjon forårsaket av humant immunsvikt-virus, en patogen sendes fra en person til den neste gjennom kroppsvæsker. Men bare kommer i kontakt med disse væsker vil ikke nødvendigvis gi en infeksjon. Viruset må liksom inn blodet. Dette kan skje gjennom samleie, deling av sprøyter, infisert blod eller andre kroppsvæsker som kommer i kontakt med en pause i huden din; eller fra mor til barn under svangerskap, fødsel eller amming. Når en tilstrekkelig mengde av viruset kommer inn i blodet, kan du begynne å vise tegn og symptomer på en infeksjon.

Asymptomatisk

Mange mennesker smittet med hiv vil ikke nødvendigvis vise noen tegn eller symptomer på tilstanden før mye senere, noen ganger måneder eller år etter deres første eksponering. Dette latency gjør det svært viktig å abonnere på periodiske HIV / AIDS-testing, spesielt hvis du er seksuelt aktiv eller delta i IV narkotikabruk. Men folk flest, ifølge Mayo Clinic, oppleve en passerer "influensalignende" sykdom innen to til åtte uker etter smitte.

Tidlige symptomer

I det utbruddet av infeksjonen, utløser HIV ofte feber, som strekker seg hvor som helst mellom 100 og 101 grader Fahrenheit. Ofte følger med denne feberen er hovne kjertler i både halsen og lysken, sår hals, periodiske hodepine, nattesvette og en svak utslett involverer hevet områder av rødme langs huden. De fleste av disse symptomene, som er ofte feilaktig som "influensa" manifest 07:58 uker etter eksponering for viruset, og vare alt fra en uke til en måned.

Late-Stage Symptomer

Som HIV infeksjonen forverres, mange mennesker begynner å lide av flere kroniske eller vedvarende symptomer på tilstanden. For noen mennesker, betyr dette at feber og hovne kjertler sett i de tidlige symptomer på HIV-infeksjon, bare mye mer nådeløs. For andre, kan infeksjonen produsere en tung pust, en tørr hoste, kvalme og diaré. Ofte, folk begynner å oppleve uforklarlig vekttap.

Senere stadium Symptomer

Med flere betydelige infeksjoner av HIV, folk ofte oppleve mer alvorlige symptomer enn i andre faser av tilstanden. Dette er i stor grad på grunn av spredning av viruset i blodcellene, forårsaker feber og hovne kjertler i uker eller måneder om gangen. Disse to symptomene er ofte ledsaget av konstant hodepine, tilbakevendende diaré, frysninger, nattesvette og en overveldende følelse av tretthet.

Siste-Stage Symptomer

For mange mennesker, den siste fasen av HIV-infeksjon, når den beveger seg inn i AIDS, bringer med seg alle de tidligere stadium symptomer, så vel som andre tegn på tilstanden. De fleste av disse er indikasjoner på at immunforsvaret er alvorlig skadet. Sammen med feber, hovne kjertler, hodepine, frysninger, nattsvette, kvalme og diaré, kan en person som lider av synsforstyrrelser, slik som sløring og forvrengning, så vel som utviklingen av hvite lesjoner i munnen.

Når sykdommen utvikler seg til AIDS, kan en hel rekke opportunistiske infeksjoner utvikle, med flere symptomer som spenner fra lesjoner og utslett til alvorlig vekttap, pustevansker og / eller lungebetennelse, nevrologiske problemer som demens, og mange flere. Mange av disse infeksjonene kan føre til dødsfall, spesielt hvis du har flere, eller komorbide, infeksjoner, for eksempel hepatitt B eller C.