Digidexo.com

Hvordan lære AIDS til barn

Hvordan lære AIDS til barn


Undervise barna om AIDS og HIV er avgjørende for å hindre spredning av sykdommen. Nivået av forståelse vil variere fra klasse til klasse, så din tilnærming må variere også. Mens små barn vil forstå sykdom og sykdom, kan de ikke lett forstå metoder for sykdomsoverføring.

Hvordan lære AIDS til barn

•  Lær om hiv og aids selv slik at du er forberedt på å svare på alle spørsmål elevene måtte ha for deg. Les statistikken, vet fakta og lære å forklare hvordan sykdommen virker. Gjør deg kjent med begreper som immunsvikt slik at du kan snakke om dem i enklere termer.

Lær barn i klassetrinn 1 til 3 om hvordan å holde kroppen sunn. Tilbring en hel enhet på omsorg for seg selv, og nær slutten snakk om smittsom sykdom. Barn på dette alderstrinnet vil bare være å lære om bakterier og virus, og hvordan de kan infiltrere kroppen for å gjøre dem syke. Stress sikkerhetstiltak, instruere barna ikke å noen gang berøre en annen persons blod. De trenger også å vite at AIDS ikke kan bli fanget på samme måte som du kan fange influensa eller en kald, og at det er faktisk vanskelig å kontrakt HIV. De bør også vite at det er greit å spille med og samhandle med mennesker som er syke med AIDS og de bør aldri behandle denne personen annerledes bare fordi de er syke.

Bruk begrepet årsak og virkning for barn i karakterer 4 til 7. Dette er omtrent den tiden da barna begynner å tenke på handling og konsekvens, så det er et godt tidspunkt å begynne å snakke om å ta risiko med en kropp. Mange barn i disse karakterene vil bare være i ferd med å gå gjennom puberteten og vil snart begynne å se på seksualitet i et helt nytt lys. Det er viktig å begynne å snakke om farene som kommer fra ubeskyttet sex. Dessverre er dette også en tid da mange barn vil begynne å eksperimentere med narkotika, så innlemme informasjon om hvordan hiv smitter både seksuelt og gjennom bruk av intravenøse medikamenter.

Lær barn i klassetrinn 8 til 12 med den forståelse at de er på et litt høyere nivå enn generasjonen under dem. De kan ikke være så tilbøyelig til å stille spørsmål som de ville ha i årene før, så det er viktig å lufte noen misoppfatninger om hiv og aids. Elevene trenger å vite at AIDS ikke er bare overført gjennom homofil sex, men rett sex også. De bør vite om risikoen ved overføring gjennom intravenøs narkotikasprøytedeling, skitne tatovering nåler, brukte øredobber og andre enheter som kan overføre kroppsvæsker som blod fra en person til en annen.

Hold kommunikasjonslinjene åpne til enhver tid, uansett hvilken alder elevene er. Vær forberedt med alder riktig svar, og snakke ærlig med barna.

Hint

  • Innlemme alderstilpassede videoer i leksjonene og lærer relatert vokabular.