Digidexo.com

Hva betyr det å være seropositive?

En seropositive testresultat betyr blod testet positive for humant immunsviktvirus (HIV) i et blodserum-test. Serokonversjon er inkubasjonstiden før du tester positivt for HIV-antistoffer i blodet. Det kan ta mellom 4 til 12 uker etter at du er smittet med HIV. I denne perioden kan du oppleve influensalignende symptomer som inkluderer feber, utslett, nattesvette og frysninger. Når serokonversjon er ferdig, er det HIV-antistoffer i blodet, og du anses seropositive.

Hva det betyr

Når du tester positivt for HIV, må du ha tester kjøres for å bestemme din CD4-nivå, som teller hvor mange friske hvite blodceller du har, og din virusmengde-nivå, som avgjør hvor mye HIV er i blodet ditt. Ifølge helseeksperter på The Body, et CD4-tall under 200 er farlig som du er tilbøyelig til å bli svært syk. Gå til legen din hver tre til seks måneder for å holde nøye øye på virusmengde og antall CD4 celler for å sikre at du er frisk.

Diet

Fordi immunforsvaret er svekket, og derfor ikke kan bekjempe infeksjoner og bakterier, er det ekstremt viktig at du unngår mat som kan muligens kompromittere din helse. Rå egg er farlig som du er utsatt for å fange salmonella. Hvis du ønsker å spise egg, sørg for at de er kryptert og grundig kokt å unngå matbårne sykdommer. Du bør også unngå rå fisk som sushi, og når du spiser ute alltid be om kjøtt som skal kokes godt gjort heller enn sjelden eller medium. Når du tilbereder mat, sørg for å desinfisere alle countertop flater for å unngå forurensing maten. Hold rått kjøtt fra andre matvarer du lager mat, og vaske hendene med varmt vann og såpe for å unngå spredning av bakterier.

Livsstilsendring

Å unngå alkohol er meget viktig på grunn av dens svekkelse effekter på immunsystemet. Alkohol senker CD4-tallet, og dette fører til at du skal være utsatt for å bli syk. I stedet, drikke rikelig med væske som vann for å holde kroppen i god helse, og redusere brus, kaffe og andre koffeinholdige drikker. Røyking kan hindre kroppen din fra bekjempelse av infeksjoner som bakteriell lungebetennelse og øker langsiktige bivirkningene av HIV.