Digidexo.com

Matvarer som inneholder store mengder av puriner

Matvarer som inneholder store mengder av puriner


Puriner er kjemiske forbindelser som finnes i alle våre celler i kroppen og nesten alle matvarer. En del av den kjemiske strukturen av de gener og genene for dyr og planter består av puriner. Kjemikaliene blir deretter brutt ned til urinsyre. For mye urinsyre, men kan føre til sykdommen kjent som gikt å oppstå. Mens de fleste purine er laget av vår kropp, kommer noen purine fra hvilke typer mat vi spiser. Å spise mat med høyt puriner kan føre til gikt å bli verre og bringe på et angrep.

Innmat

Innmat er ekstremt høy i puriner. Dette inkluderer kjøtt som nyrer, hjerne, brissel, hjerter og lever. Disse høy-protein kjøtt inneholder konsentrerte mengder av puriner. For en person som lider av gikt, bør disse kjøtt unngås helt.

Andre Meats

Andre typer kjøtt som er høy i puriner inkluderer biff, bacon, lam og svinekjøtt, samt viltkjøtt. Høye nivåer av puriner kan også bli funnet i buljong, lager og saus laget med disse kjøtt. Proteinrik mat, som kjøtt, pleier å ha de høyeste mengder av puriner og bør ikke inntas i store mengder.

Seafoods

De typer sjømat høyeste i puriner er ansjos, sild, makrell, blåskjell, smelte og sardiner. Andre Seafoods som er høy og moderat høy i puriner inkluderer bluefish, krabbe, karpe, hummer, kveite, østers og ørret.

Fjærkre

Fjærkre høy i puriner er kalkun, rapphøne, rype, gås og fasan. Bare små mengder av disse typer fjærkre skal spises. Kylling og kyllingsuppe er moderat høy i puriner og kan spises i moderate mengder.

Diverse Foods

Gjær er ekstremt høy i puriner og bør unngås av alle som har en gikt tilstand. Også ekstremt høy i puriner er øl og alkoholholdige drikkevarer. I høy og moderat høy kategori er flere grønnsaker som asparges, blomkål, spinat, sopp, marineblå bønner, nyre bønner, linser og erter.