Digidexo.com

Hva gjør Vitamin B12 Do?

Hva gjør Vitamin B12 Do?

Innledning

Vitamin B12 er et stoff som vanligvis finnes i de fleste protein og meieriprodukter. Naturlige kilder inkluderer matvarer som svinekjøtt, kylling, biff, fisk, ost og melk. Ifølge Mayo Clinic, er vitamin B12 mangel ganske uvanlig. Dette er fordi kroppen vil lagre opp til to år igjen av vitamin til enhver tid. Denne handlingen i seg selv viser hvor viktig dette vitaminet er virkelig.

DNA

En av de viktigste tingene som Vitamin B12 gjør er hjelp i prosessen med å lage DNA. Cellene i kroppen din er konstant replikere. Noen gjør benmarg; andre kan være å lage nye hårsekker som håret vokser. Disse cellene bruke DNA-syntese i rekkefølge for cellen til å dele seg og formere seg. B12 er en av de viktigste vitaminer som hjelper med å tilrettelegge denne prosessen.

Røde blodlegemer

Vitamin B12 er også viktig for produksjonen av røde blodlegemer. De røde blodcellene er ansvarlig for å gi oksygen til alle de andre cellene i kroppen din. Røde blodceller er i stor grad produsert i benmargen av kroppen din. Vitamin B12 spiller en viktig rolle i replikasjon og etableringen av røde blodlegemer i benmargen. Uten vitamin B12, megaloblasts (unormalt store blodceller) kan dannes i blodet i stedet for jevnstore røde blodceller. Dette kan utvikle seg til megaloblastisk anemi.

Nerveceller

Vitamin B12 er også en viktig aktør i funksjon av nervesystemet. På slutten av hver av nerver i kroppen din er beskyttende lag med protein som kalles "myelin." Uten myelin, ville nervene være åpen for å bli skadet, noe som til slutt kan føre til nerveforstyrrelser. Vitamin B12 er ansvarlig for å omdanne de fettsyrer som trengs for å opprettholde myelin på nerveceller.