Digidexo.com

Cluster hodepine forårsaket av en klemt nerve

Nesten hver person har lidd av en hodepine på ett eller annet tidspunkt. Noen hodepine kan være mild, og noen kan være ganske alvorlig. En spesiell type hodepine, noe som er spesielt alvorlig og sjeldne, kalles et cluster hodepine. Disse hodepine slår tilfeldig, og er ofte adskilt av uker eller måneder før en annen kan forekomme.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, cluster hodepine er i motsetning til typiske hodepine fordi de påvirker en liten prosentandel av befolkningen, omtrent 0,1%, og årsakene er fortsatt blir bestemt. Forskere vet at blodårene blir utvidet og at det i sin tur steder press på trigeminal nerve, som kontrollerer følelse i ansiktet. Denne nerve trykket er den umiddelbare årsak til et cluster hodepine, men den underliggende årsak er fortsatt ikke kjent.

Time Frame

En klynge hodepine er kalt fordi det kommer og går i klynger. En person kan ha flere av disse hodepine i uker, og deretter gå flere måneder uten en, sier Mayo Clinic. Selve tidsramme for en av disse angrepene er alt fra 20 minutter til flere timer, det bare avhenger av hvor lenge presset på trigeminusnerven varer. Medisinske eksperter er fortsatt studere de mystiske brudd i cluster hodepine angrep.

Effekter

Mange mennesker som lider av cluster hodepine rapporterer at det er den verste smerten som de noen gang har følt i sitt liv. Kvinner har sagt det er verre enn naturlig fødsel, uten bedøvelse, og smerten er uutholdelig. Dr. Peter Goadsby, har en ledende forsker på cluster hodepine sa at "Cluster hodepine er trolig den verste smerten som mennesker opplever." Virkningene av sykdommen og uforutsigbare natur det, gjør det vanskelig for enkeltpersoner å holde nede normale jobber og omsorg for deres familier. Sosiale interaksjoner og livskvalitet lider på grunn av den intense smerten som mennesker er ofte i.

Betraktninger

FamilyDoctor.org rapporterer at ofte, mange mennesker er ikke riktig diagnostisert med cluster hodepine i flere år. Legene tror kanskje det er en migrene eller annen sykdom. Eksperter kan forveksles smerten av en klynge hodepine for multippel sklerose eller hjernesvulst. For å avgjøre hvorvidt en person lider av cluster hodepine, vil en lege må gjøre en hjerne skanning for å se etter forandringer som kan tyde på om du lider av cluster hodepine.

Forebygging / løsning

Cluster hodepine kan ofte bli utløst av enkle faktorer. Forbruker sjokolade, drikke alkohol, røyke sigaretter, inhalere bensin eller parfyme, og gjør tung trening kan alle føre til utbruddet av en klynge hodepine. For å behandle et angrep som er bare begynnelsen, mange anbefaler inhalere ren oksygen i flere minutter. Dette reduserer klyngen hodepine tid til bare noen få minutter, kontra et par timer hvis du ikke gjør det. Den mest foreskrevne resept som kan bidra til å forhindre cluster hodepine kalles Verapamil. Det er en kalsiumkanalblokker, og har vist seg å bidra til å redusere hyppigheten av cluster hodepine angrep dersom det tas regelmessig.