Digidexo.com

Hva er årsaken til hårtap hos kvinner?

Hva er årsaken til hårtap hos kvinner?


Hårtap er ofte lettere å få øye på hos menn enn hos kvinner, men mange kvinner opplever håravfall på et tidspunkt i livet. Ifølge familydoctor.org, normal syklus av hår vekst varer i to til seks år, og noen Håravfall er normalt. Men en dramatisk og unormal tap av hår er vanligvis et biprodukt av hormonelle forandringer, medisinske behandlinger, dårlig ernæring eller infeksjoner.

Post-graviditet

Under graviditet, kvinner har et høyt nivå av hormoner som forårsaker oppbevaring av håret som normalt ville falle ut; derfor de fleste gravide kvinner har en tykkere hår enn de gjorde før graviditeten. Vanligvis ca tre til fire måneder etter fødselen, kvinner begynner å miste mer hår enn normalt. Dette skjer fordi de pre-graviditet hormonnivået tilbake og normal syklus av hår tap og vekst starter igjen, ifølge familydoctor.org.

Prevensjon piller

P-piller, som graviditet, endre hormoner i en kvinnes kropp. Ifølge Mayo Clinic, både å ta og avvikling bruk av p-piller kan føre til hårtap. Kvinner som er disponert for hårtap kan se hårtap enten rett etter start en p-pille eller kort tid etter seponering av bruken.

Medisinske behandlinger

Når en kvinne gjennomgår kjemoterapi eller strålebehandling for å bekjempe kroppens raskt dele kreftceller, andre celler --- inkludert de i hårsekkene --- er berørt, ifølge Americanhairloss.org. Håravfall fra kjemoterapi oppstår ofte ikke bare i hodebunnen, men også på og over øynene (øyenbryn og øyenvipper) og armhulene. Mange kvinner er bevisste om dette totalt hårtap og velger å dekke sine hoder med skjerf og parykker under kreftbehandling.

Infeksjoner

Infeksjoner ofte føre til hårtap. Nærmere bestemt, soppinfeksjoner i hodebunnen, som ringorm, kan bidra til hårtap. De fleste infeksjoner er lett behandles, og håret vil vokse tilbake rett etter behandling. Over-the-counter soppdrepende aktuelle behandlinger ofte oppklare soppinfeksjoner i løpet av få dager.

Dårlig ernæring

Å få riktig mengde av næringsstoffer er viktig for mange forskjellige funksjoner i kroppen. Hårtap er ofte forbundet med dårlig ernæring. Når kroppen ikke får den riktige mengde protein eller jern, kan forekomme hårtap, ifølge Mayo Clinic. Også krasje dietter og spiseforstyrrelser, som anoreksi, kan føre til hårtap. Spise en godt balansert kosthold og tar vitamintilskudd kan hjelpe deg med å forhindre håravfall.