Digidexo.com

Hårtap Løsninger for kvinner

Fra sterke reseptbelagte medisiner til mild over-the-counter kosttilskudd, er det flere måter å bekjempe hårtap hos kvinner. Mange av de virkemidlene var opprinnelig ment for menn, og var ikke selv utviklet for å bekjempe håravfall, men fungere på noen pasienter bemerkelsesverdig. Hårtransplantasjon er et alternativ, men bør kun vurderes etter at alle andre muligheter er oppbrukt.

Diagnose

Det første trinnet er å være riktig diagnostisert for hårtap. En hudlege er et bra sted å starte.

Minoxidil

Minoxidil (Rogaine) er den vanligste løsningen for hårtap hos kvinner. Den kan brukes på menns styrke for effektivitet. Minoxidil kan forårsake irritasjon, kløe og tørrhet, som kan avhjelpes ved at legen din tilpasse din resept.

Propecia og Proscar

Enzymblokkere Propecia (1 mg) og Proscar (5 mg) også kan brukes til å bekjempe håravfall hos kvinner. Stoffet ble opprinnelig brukt for prostata sykdom og hårtap for menn. Gravide kvinner bør ikke bruke den.

Aldactone

Den vanndrivende og testosteron hemmer Aldactone (spironolakton) er en annen kraftig middel, men kan føre til ømme bryster. Det fungerer ved å målrette enzym reseptorer i hårsekken.

Andre rettsmidler

Over-the-counter rettsmidler, mange som inneholder sink og biotin, er også tilgjengelig for kvinner som prøver å bekjempe hårtap. Hårtransplantasjon er tilgjengelige, og leger anbefaler å bruke dette midlet som en siste utvei.