Digidexo.com

Effekter av Isoflavoner

Antioksidanter kjent som isoflavoner er innarbeidet i dietter for hundrevis av år. Avledet fra soyabønne-anlegg, isoflavoner har flere helsemessige fordeler i forhold til forebygging av kreft og hjertesykdom. Mange kosttilskudd kilder som tofu og soyamelk er tilgjengelig for folk som ønsker å høste fordelene av isoflavoner; spesifikke doser av isoflavoner er nødvendig for å lindre ulike helsemessige hindringer som høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Mens isoflavoner anses som en tiltalende "alternativ medisin", er det også viktig å forstå bivirkninger forbundet med å ta dem.

Fordeler

Ligner på østrogen, isoflavoner har mange helsemessige fordeler. Ifølge den elektroniske artikkelen "soya isoflavoner" på vitaminer-supplements.org, kan soya isoflavoner bidra til å behandle eller forebygge brystkreft, prostatakreft, hudkreft, og kreft i tykktarmen. Fungerende som antioksidanter, kan isoflavoner bidra til å sette en stopper for ukontrollert cellevekst assosiert med kreft ved å regulere celledeling. Asiatiske land som Kina og Japan som opprettholder en soya diett har en tendens til å oppleve en redusert risiko for kreft i forhold til USA eller Canada.

Isoflavoner er også kjent for å holde kvinnelige hormonelle problemer i sjakk. For eksempel kan de redusere symptomer på overgangsalder, som inkluderer hetetokter og nattesvette. De er også anvendelige ved forebygging av osteoporose som benmineraltetthet økes. Også tatt ved behandling av LDL-kolesterol, isoflavoner redusere mengden av plakk som dannes i blodårene, og hindrer angrep av hjertesykdom.

Kilder

Belgfrukter, spesielt de som er laget med soyabønner, inneholder de høyeste nivåer av isoflavoner. Tofu og soyamelk er to lett tilgjengelige produkter laget av soyabønner. Grønnsaker og korn inneholder også isoflavoner; Men de har bare små mengder slik at folk kan også omfatte tilskudd av isoflavoner i kostholdet. Disse kosttilskudd er tilgjengelig som kapsler og tabletter i de fleste stoff butikker.

Anbefalt dosering

The North American Menopause Society rapporterer at 50 mg per dag av isoflavoner kan redusere kolesterolet, mens 40 til 80 mg per dag kan forbedre høyt blodtrykk. Formelle anbefalinger for å ta isoflavoner har ennå ikke satt av Food and Drug Administration.

Bivirkninger

Mens soyaprodukter har mange helsefordeler, de også bære potensielle bivirkninger. Disse bivirkningene forekommer hovedsakelig hos personer som er allergisk mot soyabønner. Bivirkninger kan være urolig mage, forstoppelse og diaré, i henhold til vitamin-supplements.com. Soyaprodukter kan skape nye helseproblemer også. Ved å redusere skjoldbrusk funksjon, kan folk ha en økt risiko for blærekreft og utvikle nyrestein.

Betraktninger

Isoflavoner er gunstig for folk som de bærer mange helsefordeler, inkludert beskyttelse mot kreft og hjertesykdommer. Folk kan høste disse fordelene gjennom forbruk av soyaprodukter. Men mange naysayers avsette bruk av isoflavoner som foreligger bevis på at det kan bidra til utvikling av tilstander slik som blærekreft og mindre symptomer som diaré og oppkast. Midt i denne debatten, må folk veie fordelene mot risikoen før de bestemmer seg for å konsumere soya produkter.