Digidexo.com

Hvordan fortelle Hvilke typer vitaminene du trenger

Hvordan fortelle Hvilke typer vitaminene du trenger


Etter et sunt kosthold er viktig for å opprettholde riktig nivå av vitaminer i kroppen din. Vitaminer hjelpe til med hver prosess og med vekst og utvikling av celler. Kroppen din trenger 13 vitaminer, inkludert A, C, D, E, K og B-vitaminer - tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyre, biotin, B-6, B-12 og folat. De fleste av disse vitaminene kommer naturlig fra maten du spiser, men menneskekroppen er i stand til produksjon vitamin D og K. Vitamin mangler kan føre til problemer med ytre så vel som kroppslige funksjoner og prosesser. Diskutere eventuelle bekymringer med legen din.

Hvordan fortelle Hvilke typer vitaminene du trenger

•  Spis et sunt og balansert kosthold som inneholder et utvalg av frukt og grønnsaker, magre proteiner og hele korn. Hvis du spiser et variert kosthold fylt med disse typer matvarer, er det lite sannsynlig at du vil være mangelfull i noen vitaminer.

Bruk noen minutter hver dag ute i solen, uten solkrem, for å sørge for at kroppen din kan gjøre tilstrekkelige mengder av vitamin D.

Ta en multivitamin daglig i tilfelle du ikke får nok av ett vitamin.

Sjekk med en lege hvis du opplever noen symptomer på vitamin-mangel, som håravfall, sprø negler, blodskutte øyne, akne, gulsott, elveblest eller tørr hud. Mange symptomer på mangel på vitamin kunne være forårsaket av en annen helseproblem.

Spør legen din om en blodprøve for å finne ut om du mangler noen viktige næringsstoffer. En blodprøve vil fortelle deg hvis du har alvorlige problemer, så får vitaminer gjennom et balansert kosthold er fortsatt den beste måten å gå om det.

Hint

  • Noen vitaminer absorbere inn i systemet ditt bedre når det spises som hele matvarer i stedet for kosttilskudd.