Digidexo.com

Hvordan ta vare på mennesker med Alzheimers

Omsorg for personer med Alzheimers er en følelsesmessig oppgave. Selv givende på slutten av dagen, kan det også være drenering, spesielt hvis personen du har omsorg for er en kjær. Det er mange problemer som kan oppstå med en Alzheimers pasient, så det er best å være forberedt, både for din skyld, så vel som pasientens.

Bruksanvisning

Monitor sine matvaner nøye. Hvis de fortsatt mater seg selv, må de bli sett. Avansert Alzheimers pasienter ofte glemmer hvordan å tygge og svelge, og dermed gjør dem utsatt for kvelning. Dessuten er det viktig å sørge for at de spiser sunn mat og får de næringsstoffene de trenger. Noen Alzheimers pasienter glemmer å spise eller kan bestemme seg for å spise bare junk food, ikke innser at de trenger frukt og grønnsaker også.

Vask dem regelmessig. Alzheimer-pasienter vil glemme å gjøre dette, så det er opp til pleieren. Dette kan inkludere bading, skifte klær, pusse tenner og andre hygiene problemer. Hvis de ikke har full kontroll over avføring, må du sjekke dem ofte, kanskje hver time, for å se om de trenger rene klær. Hvis de har en ulykke og er ikke endret omgående, kan infeksjoner satt i.

Les historier å roe dem. Nivået på alvorlighetsgraden av Alzheimers vil avhenge av historiene du kanskje ønsker å lese. Avansert Alzheimers pasienter vil glede i barnebøker. Reading til personer med Alzheimers har vært kjent for å hjelpe rolig og slappe av dem. Vi leser godnatthistorier til barna om natten for å hjelpe slappe av dem, og det fungerer like bra med noen Alzheimer pasienter.

Hire en sykepleier, eller har noen andre der for å hjelpe omsorg for en person med Alzheimers. Det er viktig å innse at du ikke kan gjøre det 24 timer i døgnet, som en Alzheimers pasient krever. Alzheimer-pasienter må overvåkes til enhver tid. Ofte våkner en Alzheimers pasient midt på natten og kan vandre utenfor og inn i veien, glemmer hvor hun er, eller kan vandre inn på kjøkkenet og slå på komfyren. Noen bør være sammen med henne hele tiden.

Vær veldig tålmodig og tilby nonstop betingelsesløs kjærlighet. Alzheimer-pasienter er lett frustrert og opphisset. De forstår ikke hvorfor andre ikke alltid forstår dem. Ved å være der for dem og være tålmodig gjennom disse staver, hjelper du gjøre dagen bedre.

Besøk legen regelmessig. Det er viktig for Alzheimer-pasienter å få sin tilstand overvåkes av en profesjonell. Hold planlagte avtaler og være i kommunikasjon med legen om noe forandrer seg med sin tilstand.

Tips og advarsler

  • Har hjelp. Ikke prøv og gjøre det alene.
  • Ring lege umiddelbart dersom du merker noen drastiske endringer i atferd eller helse.