Digidexo.com

Hva er Active-Assisted Massage?

Hva er Active-Assisted Massage?


Active-assistert massasje er faktisk en kombinasjon av massasje og aktive-assistert stretching. Denne kombinasjonen av massasje og strekninger betegnes ortopedisk massasje og er en del av sport massasje også. Active-assistert stretching bruksområder muskel sammentrekning, muskelavslapning og en nedgang i nevrologisk aktivitet for å påvirke målet muskler.

Postisometric Avslapping

Etter en isometrisk kontraksjon - muskelkontraksjon uten mye endring i avstanden mellom dets opprinnelse og innsetting - muskelen er mer avslappet. Den postisometric avslapning (PIR) er den umiddelbare nedgangen i nevrologisk aktivitet. Active-assistert stretching bruker denne nedgangen under PIR å strekke muskelen etter sin isometrisk kontraksjon. "Stretching under PIR er mer effektivt enn å strekke uten isometrisk kontraksjon", sier Whitney W. Lowe i hennes bok "Ortopedisk Massasje:. Teori og teknikk"

Gjensidig Hemming

Gjensidig hemming er nedgangen av nevrologisk aktivitet av en antagonist, eller motstander, muskel fra den agonist, eller prime muskel. Når agonist kontrakter er antagonist hemmet. Aktive-assistert strekninger i denne perioden av gjensidig hemming er nyttige. Målet muskelen kan strekkes mens antagonist muskelen trekker seg sammen, fordi målet muskel vil da bli hemmet, og i en tilstand av avvist nevrologisk aktivitet.

To hovedtyper av Strekker

Den første typen aktiv-assistert stretch, kontrakt-slappe strekk, brukes umiddelbart etter en isometrisk kontraksjon. Du holder sammentrekning for 3-7 sekunder, så du holder strekken i 3-7 sekunder på målet muskel. Utfør syklusen i flere repetisjoner for å oppnå de mest effektive resultater. Den andre typen aktiv-assistert stretch, kontrakt-slappe-antagonist-kontrakt, benytter både PIR og gjensidig hemming konsepter. Begynn med en isometrisk kontraksjon på målet muskelen fulgt under anvendelse av den motsatte muskelgruppe for å strekke målet muskel. Deretter bruker du antagonist muskler til å engasjere gjensidig hemming, og dermed redusere nevrologiske aktiviteten i målet muskelen for en bedre strekk.

Andre typar av Active-Assisted Stretching

Proprioseptiv nevromuskulær fasilitering (PNF) inkluderer spiral og diagonale bevegelsesmønstre, og fysioterapeuter utviklet det i 1940-årene. Den opprinnelige PNF var et system som består av et treningsprogram og en strekk program, men i dag PNF refererer bare til å strekke komponent. Muskelenergiteknikk (MET) utnytter muskelkontraksjon energi til å forbedre strekninger. Tilrettelagt stretching er navnet gitt til stretching prosedyrer ved hjelp av klientens energi. Disse strekningene er lik PNF. Active-isolert stretching (AIS) bruker gjensidig hemming, men benytter ikke isometrisk kontraksjon før den svært kort strekning av målet muskel.