Digidexo.com

Bivirkninger av Borage Oil

Borage-olje har vært brukt i mange år for å behandle tilstander fra revmatoid artritt til atopisk dermatitt og diabetes til PMS med varierende grad av suksess. Imidlertid forblir borage-olje tilgjengelig og blir brukt av mange fordi det er den rikeste kilde for gamma-linolensyre (GLA). Nattlysolje har også høye nivåer av GLA, men ikke så høy som agurkurtolje.

Oppblåsthet

Borage-olje omdannes til prostaglandin E1 i kroppen, så lenge det ikke er noen interferens. Prostaglandin ligner på hormoner, som til tider kan forårsake vannretensjon og oppblåsthet. Det er derfor noen individer opplever oppblåsthet når supplere med borage olje.

Kvalme

Tar doser av borage olje på tom mage fører til kvalme i mange mennesker. Tilstrømningen av tungolje kan føre til at magen til å churn, og dette bør forventes når du tar borage olje.

Hodepine

Noen mennesker opplever en hodepine når du tar borage olje. Dette kan være relatert til oljen som blir omdannet til prostaglandin E1, eller ganske enkelt på grunn av måten kroppen reagerer på egenskapene i agurkurtolje.

Fordøyelsesproblemer

Mange preparater av borage olje har høye doser. Inntak av en stor mengde olje kan forårsake fordøyelsesbesvær hos noen mennesker, og dette er en vanlig bivirkning av å supplere med borage olje.

Ta med mat

Den anbefalte måten å redusere de potensielle bivirkninger av borage olje er å ta det med mat. Maten gir en buffer og hjelper kroppen absorbere borage olje uten den irriterende bivirkninger.