Digidexo.com

Lexapro Pasientinformasjon

Lexapro er et merkenavn for reseptbelagte medisiner escitalopram oksalat. Leger vanligvis fore Lexapro for behandling av depresjon og generaliserte angstlidelse.

Funksjon

Lexapro øker nivåene av et kjemisk stoff i hjernen som kalles serotonin ved å hindre kroppen din fra å bryte ned og absorbere kjemiske. Selv om legene ikke fullt ut forstår hvorfor, økte nivåer av serotonin bidra til å lindre symptomer på depresjon og angst.

Funksjoner

Mens dine symptomer på depresjon og angst vedvarer, vil trolig foreskrive en daglig dose på 10 mg til 20 mg Cipralex legen din, melder RxList.com. Når symptomene avta, vil legen gradvis redusere dosen din til du ikke lenger tar stoffet.

Risiko

De vanligste bivirkningene av Lexapro er forstoppelse, nedsatt libido, diaré, tørr munn, utløsning forsinkelser, gass, halsbrann, impotens, økt svetting, tretthet, søvnløshet og magesmerter, ifølge Mayo Clinic. Noen pasienter utvikler en potensielt dødelig tilstand som kalles serotonergt syndrom mens du tar Lexapro grunnet store mengder av serotonin i hjernen.

Advarsel

Når du først begynner å bruke Cipralex, kan symptomene på depresjon og angst i utgangspunktet forverres. Det er ikke uvanlig for pasienter å utvikle selvmordstanker eller utvise selvskadelig atferd, ifølge RxList.com.

Betraktninger

Fordi effektene av Lexapro på fosterutvikling er ikke kjent, leger sjelden foreskrive Lexapro for gravide. Hvis du har en historie med bipolar lidelse, lav blod natrium, kramper, hjertesykdom eller hjerteinfarkt, mani eller sykdom som påvirker nyrene eller leveren, kan det ikke være trygt for deg å ta Lexapro, ifølge Mayo Clinic.