Digidexo.com

Hvorfor Kontaktlinser Get Dirty

Hvorfor Kontaktlinser Get Dirty

Innledning

Oppfinnelsen av kontaktlinser har tillatt millioner av mennesker over hele verden til å ha klar visjon uten å måtte holde styr på og bære store briller. Men med kontaktlinser, er det lagt til behovet for å holde dem rene. Dette er på grunn av de mange forskjellige elementer som kan bygges opp på kontaktlinsematerialet over tid.

Dirt

En av de mest vanlige måter som en kontaktlinse blir skitten er skitt. Mikroskopiske partikler av skitt og rusk er alltid til stede i luften. I en typisk øye, er den naturlige fuktighet i øyet nok til å holde øyet klar av oppbygging. Med kontakter er det en ekstra overflaten for smuss og rusk å feste til og bygge seg opp på. Selv om dette er naturlig, hvis linsene ikke regelmessig rengjøres, kan det smuss bygge opp og bidra til irritasjon og infeksjon.

Germs

Bakterier er en annen grunn til at kontakter kan bli skitten. Dette gjelder spesielt hvis riktig hygiene teknikker ikke brukes når du plasserer og fjerne kontaktlinser fra øyet. Vanlige skadelige bakterier som kan bli funnet på kontaktlinser inkluderer Staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa og Serratia marcescens. Disse bakteriene kan forårsake symptomer som spenner fra irritasjon til alvorlige infeksjoner.

Protein

En annen vanlig grunn til at kontaktene bli skitten er oppbygging av protein på linsene. Rive løsning i øyet er laget delvis av protein. Som tårene tørke opp de kan etterlate seg spor av protein. Dette proteinet bygger seg opp på objektivet og kan føre skyet visjon og irritasjon. Selv om kontakt rensing løsninger kan fjerne mye av protein, de fleste er i stand til å fjerne den. Dette er i stor grad hvorfor det er viktig at man ikke går kontaktene dine så lenge som anbefalt på kontaktboksen (dette vil variere avhengig av hvilket merke og type kontakter du bruker). Det finnes løsninger som kan bidra til å fjerne protein fra kontakter som for eksempel et protein fjerning væske eller enzymatisk renere.