Digidexo.com

Breathing Exercise for Emfysem

Emfysem er en tilstand som oppstår når luftblærer i lungene blir ødelagt. Tilstanden er progressiv og forårsaker symptomer som tungpustethet, hoste og pustevansker. Behandlingen består ofte av medisiner og endringer i livsstil, som å slutte å røyke. Pusteøvelser er også vanligvis lært å behandle symptomer.

Betydning

Pustebesvær er en av de viktigste symptomene på personer som lever med emfysem. Avhengig av graden av sykdommen, vil det ofte øke med selv liten anstrengelse. Pusteøvelser kan bli undervist av sykepleiere, luftveis terapeuter og leger til å opplyse pasienter om hvordan å lette kortpustethet og bedre funksjonen. Selv om pusteøvelser ikke vil reversere lungeskade eller kurere emfysem, kan de forbedre livskvaliteten.

Typer

To av de mest brukte øvelsene er snurpet-leppe puste og puste med magen. Begge pusteteknikker bør praktiseres flere ganger om dagen, så når et individ trenger å bruke dem, vil hun allerede være kjent med hvordan du utfører teknikken.

Process

Snurpet-lip pusting skjer ved inhalering gjennom nesen i omtrent to eller tre sekunder. Pung leppene ved pucke dem. Pust ut gjennom kniper leppene for dobbelt så mye tid som innånding. Puste med magen er gjort ved å ligge på ryggen og sette den ene hånden like over navlen og en hånd på øvre del av brystet. Pust sakte inn gjennom nesen og konsentrere seg om å bruke mellomgulvet. Du skal føle magen flytte ut som du inhalerer, men brystet skal ikke bevege seg. Pust ut gjennom munnen og la magen å synke innover. Etter å ha praktisert teknikken mens du ligger nede og bli vant til å fokusere på mellomgulvet, kan du begynne å bruke den mens du sitter oppreist eller stående.

Funksjon

Fordi lungeblærene er skadet, mister de sin elastisitet. Utpust blir vanskelig og luft kan bli fanget i lungene. Dette fører til en opphoping av karbondioksyd og hindrer nok oksygen fra å trenge inn i lungene ved inhalering. Snurpet-leppe puste bidrar til å øke utpust tid og slippe ut innestengt luft fra lungene. Puste med magen hjelper trene en person konsentrere seg om å bruke mellomgulvet under pusting, som kan redusere anstrengelse under pusting. Begge teknikker kan hjelpe langsom pusting og fremme avspenning.

Betraktninger

Snurpet-leppe puste bør utføres ved begynnelsen av aktiviteter som kan føre til en individuell kortpustethet. Dette kan bidra til å redusere problemer med å puste. For eksempel, gjør snurpet-leppe pust som du gå i trapper eller gå opp en bakke. Den kan også brukes når kortpustethet oppstår. Men jo før den brukes, jo bedre er sjansene for at det er effektivt.