Digidexo.com

Hva er årsakene til hukommelsestap hos Young?

Mange klager over å ha en dårlig hukommelse, men hva får deg til å ha hukommelsestap? Hos eldre, normal aldring forårsaker hukommelsestap; degenerative sykdommer, slik som Alzheimers sykdom, resulterer i hurtig hukommelsestap. Imidlertid kan hukommelsestap forekommer hos barn og unge voksne også. Noen av årsakene til hukommelsestap hos de unge ikke kan kontrolleres, som en traumatisk hendelse, men du kan prøve å holde hjernen frisk og forebygge hukommelsestap gjennom et godt kosthold og bor mentalt aktive.

Traumatisk hendelse

En traumatisk hendelse, for eksempel en naturkatastrofe eller et angrep, kan følelsesmessig påvirke et barn. Det er imidlertid en biologisk effekt av en traumatisk begivenhet som har en innvirkning på hjernen. Etter en traumatisk hendelse, kan du utvikle delvis hukommelsestap, der du blokkere ut hendelsen og kan ikke lenger husker detaljer om traumer. Noen overlevende husker aldri detaljene, mens andre husker hendelsen senere i livet.

Stress

Stress kan være nyttig for å gi motivasjon til å gjøre jobben, men for mye stress kan være farlig for helsen din. Under en ekstremt stressende situasjon, frigjør hjernen en stor mengde av kortison, et stresshormon. Kortison har en negativ effekt på hippocampus, som er den del av hjernen som er ansvarlig for konvertering av korte minner for langtidshukommelse. Hvis hippocampus er skadet, så vil du ha problemer med å tilbakekalle minner og danne nye minner.

Depresjon

Foruten den virkning stresshormoner har på hippocampus, depresjon kan også ha en effekt på hukommelse. Når du er deprimert, vil din følelsesmessige tilstand forstyrre konsentrasjonen din; dermed, hvis du ikke klarer å konsentrere seg, så du vil ikke være i stand til å huske og vil også ha problemer med å foreta beslutninger.

Bad Diet

Ikke bare en dårlig diett gjøre kroppen din usunn, påvirker det også ditt sinn og din hukommelse. En diett som består av stekt mat og høy kolesterol matvarer kan gjøre deg groggy og forstyrre konsentrasjonen din og din evne til å huske. Imidlertid kan en diett med grønne grønnsaker, kalsium rik mat, omega-3 fettsyrer, soyabønner og helkorn forbedre din hukommelse og din generelle helse.

Inaktiv Mind

Akkurat som det gamle ordtaket "hvis du ikke bruker den, mister du den," hvis du ikke holde sinnet aktivt, så vil du ha problemer med hukommelsen. Foruten å holde opp med skolearbeid, kan du også gjøre oppgaver, som Sudoku, å forbedre hjernens funksjon.