Digidexo.com

Patofysiologi av nyresykdom

Patofysiologi av nyresykdom


Pathophysiology er definert som funksjonelle endringer som oppstår i løpet av en sykdom. Nyresykdom forårsaker flere funksjonelle endringer å skje i nyrene. Disse endringene føre til alvorlige konsekvenser hvis nyre sykdommen ikke behandles riktig.

Funksjonelle endringer

Nyresykdom gjør det vanskelig for nyrene å filtrere avfallsstoffer fra blodet og opprettholde normale nivåer av væske og elektrolytter i kroppen.

Betydning

Når nyrene ikke fungerer ordentlig, farlig avfall hoper seg opp i blodet. Som disse avfallsstoffer bygge opp, kan du oppleve kvalme, oppkast, kløe, svakhet, tretthet og søvnproblemer.

Time Frame

Nyre-sykdom er en progressiv tilstand som forårsaker nyre-skade over en lang tidsperiode. Denne tilstanden er klassifisert i henhold til et system av fem sykdomsstadier. Stage One indikerer svært mild nyreskader, mens trinn fem indikerer at nyrene svikter.

Identifikasjon

Funksjonelle endringer i nyre er identifisert gjennom blod-og urinprøver eller bildediagnostikk. Blodprøver brukes til å avgjøre om avfallsprodukter som kreatinin og blod urea nitrogen er på farlige nivåer. Urin testing brukes for å fastslå om protein og microalbumin lekker inn i det urin, noe som indikerer nyreskade. Ultralydundersøkelser, CT og MR skanner brukes til å identifisere endringer i blodstrømmen gjennom nyrene.

Effekter

Overflødig væske fører til ødem (hevelse) i føtter, ankler, hender og ansikt. The Huntsman Cancer Institute rapporterer at alvorlig ødem fører til pustevansker, tungpustethet, brystsmerter og rask vektøkning. Unormale elektrolyttnivåer kan føre til svakhet, tretthet, muskelsmerter, kramper, forvirring og koma. Høye nivåer av kalium kan også føre til unormal hjerterytme og død hvis den ikke behandles raskt.