Digidexo.com

Risikofaktorer av Artery Dissection

Artery disseksjon er en rift som oppstår på innerveggen av en arterie. Ettersom denne rive blir større, kan blod basseng inne i veggen av arterien som kan forstyrre blodstrømmen. Blodet kan da danne en blodpropp og mer press bygger, som til slutt kan føre til hjerneslag. Et slag oppstår når en blodpropp til hjernen. Dette resulterer i urovekkende symptomer som svimmelhet, besvimelse og beven. Ring 911 med en gang hvis du merker noen av disse symptomene. Andre symptomer inkluderer rikelig svette og kortpustethet. En tåre kan selvsagt skje med alderen, men tårer er også et resultat av skader på grunn av bilulykker.

Røyking

Røyking er en risikofaktor for hjerte disseksjon fordi tobakksrøyk svekker blodårene over tid ved å frata kroppen av oksygen. Denne effekten øker risikoen for en arterie disseksjon, som derfor øker risikoen for slag. The University of Newark New Jersey sier at røyking dramatisk øker risikoen for hjerneslag og risikoen går opp basert på antall sigaretter du røyker på en dag.

Nakke og hodeskader

En nakke og hodeskade er en annen risikofaktor for å utvikle en arterie disseksjon. Når nakken er alvorlig skadet i en bilulykke eller annen type ulykke, kan blodårene som fører fra nakken og opp til hjernen rive. De fleste leger grundig vurdere pasienter med disse typer skader for å finne ut om det er noen mulighet for en arterie disseksjon.

Aldring

Generell aldring er en annen risikofaktor for en arterie disseksjon. Som en person blir eldre, arterier og blodårer naturligvis bli svakere. Dette er grunnen til at en person blir mer sannsynlig å ha et hjerneslag med alderen. Dessverre ingen kan gjøre mye for å stoppe aldring, men du kan spise en høy protein diett og spise næringsrike matvarer, slik at kroppen din forblir sterkere i en lengre periode.