Digidexo.com

Urinveier hos barn

Urinveier hos barn kan være belastende for både et barn og hans foreldre. Ikke bare kan en lidelse være pinlig, det kan også være smertefullt. En lege kan bidra til å bestemme den underliggende årsaken til lidelsen og forklare behandlingstilbud.

Fakta

Urinveier hos barn forårsake symptomer inkludert inkontinens, både på dagtid og om natten, og smertefull vannlating. De kan være forårsaket av en fysisk abnormitet, et problem med et barns vekst eller en infeksjon. Lidelser forårsaket av fysiske abnormiteter kan variere mellom gutter og jenter på grunn av fysiske forskjeller mellom kjønnene. Noen lidelser krever medisinsk intervensjon, til og med operasjonen, for å korrigere. Andre barn vil vokse over tid.

Hypospadi

Hypospadi er en urin lidelse som oppstår hos gutter. Et gutt med hypospadias har åpningen av sin urinrøret plassert et sted langs lengden av undersiden av penis, heller enn ved spissen. Hypospadi er vanligvis diagnostisert ved fødselen og kan repareres med kirurgi. Hvis venstre ubehandlet, kan en gutt med hypospadi oppleve problemer mens urinering inkludert sprøyting eller store vanskeligheter regissere sin urin flyt.

Ureterocele

Både gutter og jenter kan ha urinveier forårsaket av en ureterocele. Et barn med en ureterocele har en fysisk abnormitet der åpningen av ureter som går fra nyrene til blæren er svært liten. Dette fører til urinen som filtrerer ned fra nyrene sikkerhetskopiering på vei til blæren. En ureterocele kan føre til overdreven vannlating, blod i urinen og smertefull vannlating. Kirurgiske alternativer eksisterer for å behandle denne lidelsen.

Inkontinens

Inkontinens hos barn kan være et symptom på flere urinveier. Et barns blære kan ikke holde tritt med resten av hans kroppens vekst, la det for liten til å håndtere mengden av urin filtrert av nyrene sine. Et barn med en nevrologisk tilstand kanskje ikke være i stand til å føle når hans blæren er full eller kontrollere sin tømming. Inkontinens kan også være forårsaket av stress eller psykiske traumer.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner er mer vanlig hos voksne, men de kan forekomme hos barn, også. Gutter vanligvis utvikle dem før sin første bursdag. De oppstår vanligvis i jenter etter tre år. Dette urinveier kan føre til inkontinens, blod i urinen, luktende stygg urin og smertefull vannlating hos barn av begge kjønn. En lege kan forskrive antibiotika som vil fjerne infeksjonen.