Digidexo.com

Psykologiske symptomer på Lyme sykdom

Lyme sykdom er blitt mer utbredt i Amerika, men det er ikke en lett sykdom å diagnostisere. Å vite de psykiske symptomene kan hjelpe leger diagnostisere borreliose, som kan skjule seg selv som så mange plager.

Hva er årsaken til de psykiske symptomene?

Hvis Lyme-sykdom som er igjen inne i kroppen, kan den begynne å angripe nervesystemet og forårsake problemer i hjernen. Psykologiske symptomer eller atferd kommer på i løpet av de sene stadier av Lyme sykdom.

Nevrologiske problemer

Nevrologiske problemer skje spesielt fordi hjernen ikke fungerer på sitt høyeste kapasiteten. Lyme-sykdommen kan forårsake meningitt, som er betennelse av membraner i hjernen, eller ansiktslammelse, som er lammelse av den ene eller begge sider av ansiktsmusklene.

Angst og depresjon

Depresjon kommer på grunn av kronisk utmattelse av Lyme sykdom sammen med søvnapné. Mens folk ofte skli inn i depresjon på grunn av sykdommen, når Lyme sykdom angriper nervesystemet det skaper en kjemisk ubalanse som fører til angst og depresjon.

Mood Disorders

Kjemisk ubalanse forårsaket av Lyme sykdom er også den skyldige for alvorlige humørsvingninger; det kan føre til ustabile psykiske atferd som gråt anfall eller anfall av raseri. Enhver atferd som ikke er normalt for en person bør rapporteres til lege.

Andre symptomer

Hvis venstre helt udiagnostisert og ubehandlet, kan Lyme sykdom forårsake alvorlig demens. Andre pasienter rapporterer problemer med å konsentrere og periodiske staver av Attention Deficit Disorder (ADD).