Digidexo.com

Hva betyr det når et barns piper i ørene?

Hva betyr det når et barns piper i ørene?


The Mayo Clinic definerer tinnitus som en "støy eller ringing i ørene." Det er et vanlig problem, og rammer så mange barn som voksne. Selv irriterende, det er sjelden alvorlig og vanligvis blir bedre med behandling.

Symptomer

Symptomer på tinnitus er lyder hørt i ett eller begge ørene, og kan høres ut som ringing, brøling, plystring, summende, nynner eller andre lignende lyder.

Typer

De tre typer av tinnitus er spontan, subjektiv og objektiv. Spontan tinnitus går bort av seg selv og varer i en kort periode. Subjektiv tinnitus er bare hørt av barnet. Objektiv tinnitus kan bli hørt av andre så vel som barnet.

Årsaker

Årsaker til tinnitus inkluderer øret skader, hørselstap, voks oppbygging i øret, noen medisiner, øre / bihulebetennelse, forskjøvet kjeve, hode / hals traumer, indre-øret lidelser og svulster.

Diagnostisering

En lege vil ta en fullstendig medisinsk historie for å finne ut hva som kan være årsaken til tinnitus. I tillegg barnet er utsatt for et audiogram (hørselstest), og kan også motta ytterligere tester som CT-scan eller en MR.

Behandling

Heldigvis, vil barn ofte vokser tinnitus før voksenlivet. Dersom behandling er nødvendig, består tinnitus behandling av høreapparater, elektroniske enheter som maskere tinnitus støy, kognitiv terapi for å berolige og forklare sykdommen til barnet, cochlea-implantater brukes til å behandle nesten døvhet og medisinering.