Digidexo.com

Hvordan hjelpe Med Stamming

Stamming er en tale lidelse der høyttaler Stammers eller blir sittende fast på ord. Det kan variere i alvorlighetsgrad fra en mild tic fullstendig tyst på visse stavelser. Ting som stress, spenning og utmattelse kan forverre stamming. Stamming er must vanlig hos barn, og selv om mange vil vokse uorden, betyr det føre til forlegenhet og skam, to ting som bare vil gjøre tilstanden verre. Hvis du har et barn eller en venn som stammer, kan du hjelpe ham ved å være støttende og forståelse.

Hvordan hjelpe Med Stamming

•  Lytt til barna dine mens de snakker, selv om de er hakkete. Oppretthold øyekontakt for å vise at du lytter aktivt og oppmerksomt.

Ikke hoppe inn og fullføre ord for barnet eller venn som er stamming. Tillate dem tid til å fullføre ordet eller setningen.

Innse at stamming er ingen skyld. Det er en arvelig egenskap som mennesker er født med.

Gi barnet ditt med et eksempel ved å snakke sakte og tydelig. Barnet ditt vil prøve å etterligne dine tale mønstre, hjelpe ham eller henne roe ned og ikke prøve å tvinge ordene ut.

Lag en rolig og avslappet atmosfære i huset ditt. Å gi barnet ditt med en stress-fri situasjonen kan lindre stutter-induserende kilder til stress.

Ikke castigate eller skjelle barnet ditt for stamming. Ikke si ting som "tregere" eller "ta deg tid", da disse vil bare føre til mer stress og forverre stamming.

skape en dynamikk i din familie der alle tar svinger snakker. Ikke la andre barn til å snakke om et barn som stammer.

Hint

  • Tale terapi kan være nyttig for barn som er eldre enn fem og for de som stammer i mer enn seks måneder. Selv om ingen medisiner har vist seg å være nyttig, lærer tale terapi barnet å bremse ned mens du snakker og til selv-monitor for stamming. Denne metoden tar tid, men barn vil sakte jobbe opp til en normal hastighet på tale. Noen bruker også elektroniske enheter for å hjelpe stutterers. En maskin ligner barnas tale, slik at de kan snakke i samklang med noen og øve ikke stamming. En annen kalles en forsinket auditiv feedback som forvrenger lyden hvis en person begynner å snakke for fort, å tvinge barnet til å bremse ned.