Digidexo.com

Hvordan unngå Herpes Zoster

Hvis du vet hvordan du kan unngå herpes zoster, kan du leve uten et utbrudd --- noensinne. Herpes zoster er også kjent som helvetesild. Det påvirker folk som kontakter varicella viruset som er årsaken til vannkopper. Når du har viruset, bor det i nerveceller i nervesystemet og huden. Selv om du har viruset for livet (det kan bo latent i kroppen uten å forårsake symptomer), er det mulig å se symptomer bare én gang hvis du tar skikkelig vare på deg selv.

Hvordan unngå Herpes Zoster

Hvis du aldri har hatt vannkopper, unngå kontakt med alle som er syk med en aktiv sak. Du kan kontrakten varicella viruset som forårsaker helvetesild hvis du blir utsatt for noen som har vannkopper.

Tilsvarende, hvis du aldri har hatt vannkopper, unngå kontakt med noen som har en herpes zoster utbrudd. Folk som aldri har hatt varicella viruset som barn i form av vannkopper kan ta kontakt med virus hvis de berører blemme av en person med helvetesild.

Hvis du har hatt vannkopper, holde immunforsvaret sunt. Du må få nok hvile, spise et sunt kosthold, får moderate mengder trening og redusere stress i livet ditt. Dag-til-dag stress kan føre til at sovende virus varicella å bli aktive.

unngå skade eller solbrenthet på huden. Enhver skade på huden kan utløse sovende varicella viruset. Overeksponering for solen ikke bare kan øke risikoen for hudkreft, kan det utløse utbruddet av herpes zoster hvis viruset er latent i kroppen.

Hint

  • Hvis du kontakter herpes zoster, bør du søke legehjelp.
  • Herpes zoster kan være dødelig hvis en sekundær hud problem er til stede og du ikke er under en lege omsorg. Helvetesild er ikke smittsom per se, men varicella viruset er.