Digidexo.com

Fakta om Herpes

Herpes er en relativt vanlig viral infeksjon som ifølge Herpes.com, er til stede i nesten 80 millioner voksne i USA. Herpes simplex-en (eller oral herpes) er til stede i omtrent 50 til 80 prosent av amerikanske voksne. Genital herpes (herpes simplex-2) er diagnostisert i ca 500.000 eller flere amerikanere hvert år. I tillegg til oral herpes og genital herpes, er det også herpes zoster som ellers er kjent som helvetesild.

Fakta

Viruset kommer inn i kroppen og angriper immunforsvaret. Immunforsvaret kjemper tilbake og mens de gjør det; kroppen er i økt risiko for å utvikle andre virus. Av denne grunn, holde utbrudd under kontroll er spesielt viktig for den generelle helsen. I tillegg, når immunforsvaret er svekket, er du også mer utsatt for å utvikle ytterligere herpes utbrudd. Som i 2009, er det ingen kur for herpes; Imidlertid kan viruset bli undertrykt med antivirale medisiner som hjelper til å kontrollere utbrudd.

Oral Herpes

Oral herpes er karakterisert ved forkjølelsessår, som er små blærer som er fylt med væske. Forkjølelsessår er vanligvis smertefullt og kan dukke opp på nesen, haken, hals, kinn, munn og lepper. Ofte er fremveksten av vabler innledes med prikking, kløe eller smerter på stedet. Herpes viruset er også preget av tilbakevendende episoder.
Ifølge Mayo Clinic, i noen tilfeller, er behandling unødvendig som utbruddene er milde. Med mer alvorlige utbrudd, kan legen anbefale en antiviral medisin som aktuell Zovirax (acyclovir).

Okulær Herpes og Herpes Whitlow

Herpes simplex virus type 1 kan også forårsake okulær herpes (som forekommer i øynene) og herpes Whitlow (som forekommer på fingrene). Ifølge Herpes.com, er rundt 400.000 mennesker i USA påvirket av okulær herpes, som vanligvis begynner med keratitt (betennelse i hornhinnen). Infeksjonen, hvis venstre ubehandlet, kan det føre til arrdannelse og synstap.
Herpes Whitlow er forårsaket ved å berøre forkjølelsessår. Ved hjelp av gode håndvaskrutiner kan bidra til å redusere risikoen for overføring av viruset til fingrene.

Genital Herpes

Denne seksuelt overførte sykdommer er også forårsaket av herpes simplex virus. Ifølge Mayo Clinic, mange mennesker som er smittet med viruset er asymptomatiske (uten symptomer). Symptomer er vanligvis lokalisert til kjønnsorganene og er preget av klynger av lesjoner eller åpne sår. Kvinner kan ha sår i livmorhalsen området, anus, rumpe, vaginal området eller ytre kjønnsorganer. Menn kan ha sår i anal området, rumpe, lår, inni urinrøret eller på penis eller pung.
Antivirale medisiner som famiciclovir, aciklovir eller valacyclovir kan bidra til å redusere tilbakefall av herpes utbrudd og redusere symptomene.

Herpes Zoster

Herpes zoster (ofte referert til som helvetesild) er kjennetegnet ved smertefulle blemmer på huden, vanligvis på en side av kroppen. Hvis du har hatt vannkopper, forblir viruset i kroppen din, sovende i nervene. Av ukjente grunner, blir viruset aktiv i nerver, noe som resulterer i helvetesild. Symptomer vanligvis begynner som prikking, brennende smerte. Dette etterfølges vanligvis av røde flekker på huden din som små blemmer dannes. Andre symptomer inkluderer frysninger, feber, ubehag i magen, hørselstap, hodepine, hengende øyelokk, leddsmerter, tap av øye bevegelse og synsproblemer.
Tilstanden kan løse på egen hånd eller du kan trenge en antiviral medisin som famiciclovir, valacyclovir eller acyclovir å redusere smerte og redusere sykdommen kurs.