Digidexo.com

Ikke-farmasøytiske herpes behandling

Genital herpes er en sykdom som overføres fra en person til en annen gjennom seksuell kontakt når herpes simplex virus (HSV) kommer inn i kroppen gjennom brudd i hud eller slimhinner. Ifølge Mayo Clinic, har ca 1 i fem voksne genital herpes. Men ikke mer enn 90 prosent av dem ikke vet det. Mange som har herpes har ingen symptomer og passerer det over på andre gjennom asymptomatisk "Shedding" av viruset. Men de som faktisk får symptomer lider utbrudd i genital regionen som spenner fra mildt irriterende for ekstremt smertefullt. Mange naturlige og homøopatiske midler hevder å behandle herpes, og det er påstander om at justeringer i kosthold og livsstil også bidra til å minske hyppigheten av utbrudd. Men er ikke-farmasøytiske behandling effektiv?

Tradisjonell behandling

Herpes er tradisjonelt behandlet, om enn ikke kurert, med antivirale legemidler som er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA). Disse medikamentene gå av merkenavn av Zovirax, Famvir og Valtrex. Disse medikamentene helbrede sår før etter det første utbruddet, redusere hyppigheten av påfølgende utbrudd (inkludert varighet og symptomer) og minimere sjansen for å overføre viruset til seksuelle partnere gjennom asymptomatisk Shedding. Noen mennesker bruker antivirale midler på en etter behov, mens andre tar dem daglig. Undertrykkende terapi er anbefalt for herpes lidende som opplever mer enn 5 utbrudd per år.

Kosthold og livsstil

Ifølge FDA, vet forskerne ikke vet hva som forårsaker herpes utbrudd til å gjenta seg. Det har vært påstander om at utbrudd utløses av stress, sykdom, dårlig ernæring, menstruasjon og friksjon i underlivet forårsaket av sex. FDA sier disse påstandene har noe vitenskapelig grunnlag, spesielt når det gjelder faktor på stress. Det er ikke mulig å vite hva som kom først - herpes utbrudd eller stress som følger med det.

Herbal & holistiske behandlinger

Ifølge Mayo Clinic, er ingen urte eller holistiske herpes behandlinger vist seg effektiv i behandling av herpes. En populær over-the-counter behandling er L-lysin, men mens anekdotiske bevis tyder på gode resultater, studier på bruk av L-lysin indikere at det ikke er effektivt i å forebygge herpes utbrudd eller forkorte varigheten. Lignende påstander har blitt gjort om den botaniske rød marine alger og urter som brukes lokalt, for eksempel de som inneholder sitronmelisse og kamfer olje.

Lindre Herpes Symptomer Naturligvis

Ikke-medikamentell behandling av herpes i stor grad innebærer å redusere ubehag forbundet med utbrudd. The Mayo Clinic tilbyr flere tips om hvordan du kan lindre symptomene ikke-farmasøytisk. Bruk bomull undertøy og løse klær og urinere mens du tar et bad; vekselvis, helle varmt vann over underlivet etter vannlating. To ganger om dagen soaks i karet er nyttig, som er sprinkling maismel over det berørte området under badekaret. I tillegg er garvesyre finnes i te kan bidra til å redusere smerte og kløe. Påfør et kjølig, fuktig tepose til lesjoner. En is pakning kan anvendes i tillegg. The Mayo Clinic advarer spesielt mot å bruke aktuell kremer eller salver til lesjoner, fordi disse ofte gjøre utbruddet verre.

Er ikke-farmasøytiske behandlinger den beste?

FDA setter hvert medikament det godkjenner gjennom strenge forskning og testing - med andre ord, er effektive i behandling av herpes farmasøytisk behandling. The Mayo Clinic spesifikt advarer om at urte og botaniske rettsmidler og over-the-counter produkter, slik som L-lysin - som ikke bærer FDA-godkjenning - er definitivt ikke nyttig til infisert partner av en herpes lidende. Alle med herpes som er seksuelt aktive bør bruke undertrykkende medisiner foreskrevet av lege.