Digidexo.com

Hva mat eller drikke senker blodtrykket betydelig?

Diet er en viktig faktor i å kontrollere høyt blodtrykk og dens skadelige virkninger. Å senke blodtrykket, hva du ikke spiser er like viktig som hva du gjør siden en diett høy i natrium, kan kalorier og fett føre til høyt blodtrykk, ifølge American Heart Association.

Salt

Natrium får kroppen for å beholde fluidum, tvinger hjertet til å arbeide hardere og øker sannsynligheten for høyt blodtrykk. For å unngå unødvendig salt inntaket, velger ferske matvarer enn bevarte eller pakket mat; når du må kjøpe pakket mat lete etter dem som er merket "no salt lagt til."

Fett og kalorier

Overvektige mennesker er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk så fokus på mat som er lav i mettet fett og kalorier og høy i fiber, protein og næringsstoffer for å holde deg full.

Kalium

Kalium kan minske de negative effektene av natrium slik at en diett for å redusere eller forebygge høyt blodtrykk bør inneholde rikelig med høy kalium matvarer som bananer, poteter, spinat, appelsiner, tomater og sopp.

Magnesium

Magnesium er et annet viktig næringsstoff som kan bidra til å senke blodtrykket; spinat, bønner, brokkoli og gresskarkjerner er gode kilder til magnesium.

Kalsium

Ifølge Colorado State University, kan lavt kalsiuminntak øker risikoen for høyt blodtrykk, så spiser rikelig med kalsium fra bønner, spinat, forsterkede frokostblandinger og redusert fett meieriprodukter.